27 / 04 / 2024

Yeni AKM görücüye çıktı!

Yeni AKM görücüye çıktı!

Taksim’de inşa edilen yeni AKM, görücüye çıktı. Benzerlerinin 4'te bir fiyatına, 1.8 milyar TL'ye mal olan merkez 29 Ekim'de açılacak...



Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör bugünkü köşesinde yeni AKM'yi kaleme aldı.

İşte Dilek Güngör'ün 'Taksim'deki yeni AKM görücüye çıktı' başlıklı yazısı...

Taksim’de inşa edilen yeni AKM, görücüye çıktı. 1.8 milyara mal olan merkez, emsallerinin 4’te bir fiyatı... AKM kapılarını 29 Ekim’de açmak için gün sayıyor.

Taksim'in simge yapılarından olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yenilenen haliyle ekimde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul'u dünya çapında öncü kültür-sanat şehri yapacak olan merkez, 100 bin metrekare kapalı alanda inşa edildi. Dünyadaki en son teknoloji kullanılan yeni AKM, sahne mekanikleriyle 'Cirque de Soleil' şovlarının yapıldığı Las Vegas sahnelerini andırıyor. İnşaatı 1.8 milyar TL'ye mal oldu, 32 ay gibi kısa bir zamanda da tamamlanıyor. Emsalleriyle kıyaslanınca hem 4'te bir fiyatına, hem de 2.5 kat daha az sürede yapılmış olacak. AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanıyor.

Yeni AKM görücüye çıktı!

Dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yeni AKM'nin inşaatını gezdik. Ersoy, AKM'nin yapım maliyetini Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan filormani konser salonu ile kıyaslayarak, "Orası 875 milyon euroya mal oldu, yapımı 7.5 yıldan fazla sürdü. Burası hem daha büyük bir alan hem de son teknoloji kullanıldı. En hızlı yapılan ve dünyadakilere göre en ucuz maliyetli merkez" dedi.

Yeni AKM görücüye çıktı!

DÜNYADAKİ İLK 10'DA YER ALACAK

AKM'nin dünyadaki 10 kültür merkezi içinde yer alacağını belirten Ersoy, şunları anlattı: "2.038 kişilik opera salonu ve 805 kişilik tiyatro salonu inşa edildi. İçinde 683 metrekarelik müzik, sanat, mimari, tasarım ihtisas kütüphanesi olacak. 3 katlı bir müzik platformu kuruluyor. Müzik Kayıt Stüdyosu, genç müzisyenler için dizayn edildi. 3-11 yaş arası çocuklar için AKM içinde sanat merkezi de planlandı. Tasarım dükkânı da yer alacak. Burada da seçkin bir İstanbul koleksiyonu bulunacak."

Yeni AKM görücüye çıktı!

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 


Geri Dön