28 / 04 / 2024

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak! 

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak! 

Taksim'in simge yapılarından olan AKM'nin küre şeklindeki tasarımı ile en dikkat çeken noktası olan oditoryumdaki çelik konstrüksiyon tamamlandı. AKM'nin inşaatının 24 Aralık 2020'de tamamlanması hedefleniyor...



Taksim'in simge yapılarından olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatındaki çalışmalar koronavirüs önlemlerine uygun olarak sürdürülüyor. Milliyet'te yer alan habere göre; projenin küre şeklindeki tasarımı ile en dikkat çeken noktası olan oditoryumun, çelik konstrüksiyonunda sona gelindi. Opera salonu alarak kullanılacak oditoryum net şekilde görüldü. 

Yeni AKM nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak! 

Yeni Atatürk Kültür Merkezi'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi. Görüntülerde çelik konstrüksiyon işlemlerinin bitirildiği, işçilerin bağlantıları yaptığı görüldü. İnşaatın 24 Aralık 2020 tarihinde bitirilmesi öngörülüyor.

Yeni AKM nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak! 

YENİ AKM NASIL OLACAK?

Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasında 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark yer alacak. Yeni binanın en üst katında ise ikinci köprüden Tarihi Yarımada'ya kadar uzanan manzarası olan bir restoran bulanacak. Yeni AKM'de binanın dış cephesi büyük bir ekrana dönüştürülecek şekilde yapılacak. Bu sayede Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlara, binanın dışına yansıtılan tiyatro, bale, opera gibi etkinliklerin temsillerini izleme fırsatı verilecek. Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan araç trafiği ise yer altı tüneline taşınacak ve merkez önü araç trafiğine kapalı olacak. AKM'nin, 2020'nin son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. AKM'nin yeni binasının mimarlığını ise AKM'nin ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu üstlendi. 

Yeni AKM'nin inşaatında sona geliniyor!


Geri Dön