18 / 05 / 2024

Yeni araba alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan sakın karar vermeyin!

Yeni araba alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan sakın karar vermeyin!

Bir araba sahibi olmak isteyen vatandaşın çilesi bitmek bilmiyor. Araba fiyatlarıyla ilgili gelen son dakika açıklaması yine moralleri bozdu. Bu kez, sıfır araba bulamayarak ikinci ele yönelen vatandaşa buradan da kötü haber geldi.



Konuyla ilgili Ekonomi gazetesinden Aysel Yücel’e konuşan Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, ikinci elde de bulunurluğun giderek azaldığına dikkat çekti.

Sıfır araçta arz düşük olduğundan, ikinci elde talebin arttığını vurgulayan Mutlu, diğer yandan takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişinin de oldukça düşük olduğunu bildirerek, bu nedenle ocak ayından bu yana fiyatların yüzde 6 civarında arttığını söyledi.

Yeni araba alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan sakın karar vermeyin!

ŞUBATI BEKLEYİN!

Yeni yıla tedarik kriziyle başlayan otomotiv sektöründe, ötelenen talebin yanı sıra araç fiyatlarında yeni zamların süreceği yönündeki beklenti de sıfır araç piyasasında bayi trafiğini hızlandırmıştı ancak arz yetersizliği nedeniyle bayilere giden tüketicilerin çoğu araç bulamıyor.

Yetkililer, 2022 model araçlarda arz sorunu yaşandığını, 2023 model araçların ise ağırlıklı olarak şubat ayında piyasaya gireceğini bildiriyor.

Diğer taraftan, sıfır araçlara yönelik talebi artıran önemli etkenlerden birinin de 1 Ocak itibarıyla engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limitinin 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltilmesi olduğu gelen bilgiler arasında.


Geri Dön