27 / 04 / 2024

Yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formüllü zam sinyali! Hesaplanan rakamlar tek tek açıklandı! 

Yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formüllü zam sinyali! Hesaplanan rakamlar tek tek açıklandı! 

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği maaş zamları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ve emekliye zam için sene başında kapsamlı bir düzenleme yapılacağı sinyali verdi. 



Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı gündemde sorgulanmaya devam ediyor. Bilindiği üzere asgari ücret temmuz ayından yüzde 34'lük artışla net 11.402 TL'ye yükseltildi. Bu kapsamda sene sonu yaklaştıkça asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammı için yıl başında kapsamlı bir düzenleme yapılacağı sinyali yaktı. Asgari ücret Temmuz zammı ile beraber yüzde 34'lük artışla net 11.402 Türk Lirası, brüt ise 13.414 Türk Lirası seviyesine çıkarıldı. 

Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, yıl başında gerekli adımların atılacağını açıkladı. Asgari ücret ve emekli zammı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordineli olarak çalışıyor.

Yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formüllü zam sinyali! Hesaplanan rakamlar tek tek açıklandı! 

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre, 2024 yıl başında uygulanacak maaş zammı düzenlemeleri için geri sayım start aldı. Asgari ücret ve emekli zammı düzenlemeleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizdi.

Erdoğan, "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkisini görmeye başladık, millet destek verdikçe süreç hızlanacaktır. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız" dedi.

Asgari ücret, en düşük emekli maaşı ile tüm emekli maaşları ve memur maaşları Ocak ayında yeniden hesaplanacak. Ocak sonrası dönem için asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni sistemin devreye girmesi bekleniyor.

Emekli ve memur Ocak zammı öncesi ilk düzenleme asgari ücret zammı olacak. Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplantı yapacak. Asgari ücret Ocak 2024 zammı için 6 aylık enflasyon verileri önemli bir belirteç olarak baz alınacak.

Yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formüllü zam sinyali! Hesaplanan rakamlar tek tek açıklandı! 

ASGARİ ÜCRET OCAK 2024'TE NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret şu an Temmuz ayında uygulanan ara zam ile net 11.402 Türk Lirası olarak uygulanıyor. Yeni asgari ücret belirlenirken 3 başlık referans olacak:

Birinci: 6 aylık enflasyon rakamları
İkinci: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işçi, işveren ve toplumda gerçekleştireceği anket çalışmaları
Üçüncü: Memur zam oranı

6 aylık enflasyon rakamları ve memur zam beklentileri dikkate alındığında yüzde 39,61 ve yüzde 51,46 oranı yeni asgari ücret için zam müzakereleri olarak masada bulunacak. Kabaca yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formülü üzerinde şekillenecek.

YENİ ASGARİ ÜCRET TABLOSU

Hesaplanan rakamlara göre net asgari ücret tablosu belli oldu.

Zam Oranı yüzde 40: 15 bin 962 lira 80 kuruş
Zam Oranı yüzde 45: 16 bin 532 lira 90 kuruş
Zam Oranı yüzde 50: 17 bin 103 lira.

TOKİ'den bu ile 226 konutluk yeni proje müjdesi! 

En düşük emekli maaşı 12.500, memur emeklisi maaşı 15 bin TL! Yeni maaşlar peş peşe açıklandı! SON DAKİKA!

Geri Dön