19 / 05 / 2024

Yeni asgari ücret ne kadar? 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar? 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair meraklı bekleyiş devam ediyor. Bu konuda uzun süredir beklenen sessizlik bozuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması yaptı. İşte detaylar!



2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den sonra şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında asgari ücret zammının bundan öncekilerden çok daha farklı olacağını söyledi.

Asgari ücrete dair önemli değerlendirmelerde bulunan Vedat Bilgin, “Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak da yüzde 95’e denk ediyor” şeklinde konuştu.

‘DÜZENLEME YAPACAĞIZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözlerine şöyle devam etti; “Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki etkisini ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.”

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammına dair işte o soruyu yanıtladı. Asgari ücret konusunda beklentilere dair farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz? sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu yanıtı verdi; “Şu anda bu konu ile ilgili çalışmaları başta AK Parti’nin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil, yere sağlam bir şekilde basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.

ASGARİ ÜCRETE DAİR YAPILAN SON TAHMİNLER!

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Muhammet Bayram; “Eğer yüzde 45 zam yapılırsa 7 bin 975 TL yapıyor ancak psikolojik sınır olan 8 bin TL’yi göreceğini düşünmekteyim. Yapılan hesap ortada ondan dolayı bu rakamlar enflasyon verileri göz önüne alınarak ortaya çıkıyor” dedi.

Kamu personeli olmak artık çok kolay! 18-42 yaş aralığındaki ilkokul mezunları elini çabuk tutsun!

Güvenli liman olan doların kaderi belli oldu! O dev bankadan yapılan tahmin ortalığı karıştırdı!

2022 mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön