27 / 04 / 2024

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

2023 yılı yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni asgari ücretin tutarıyla kritik açıklamalarda bulundu.



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, MESS tarafından yedincisi bu yıl Divan Kuruçeşme'de düzenlenen "İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni"nde konuştu ve icraat odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yeni nesil sendikacılık anlayışı ile çalışma hayatına değer katmaya devam ettiklerini ifade etti.

İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) odaklandıkları konuların başında geldiğini söyleyen Akkol, çalışanları daha fazla korumak için İSG de dijital dönüşümün önemli olduğunu ifade etti.

GAYRETİMİZ DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET İÇİN OLACAK

Akkol, Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak karara üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı anlamına geliyor. Biz elimizi yine taşın altına koyarak yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızın, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu istemiyoruz. Diğer yandan işverenlerin de ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istememiz mümkün değil. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımız ile hem de devletimiz ile çalışmaya gayret edeceğiz."


Geri Dön