02 / 05 / 2024

Yeni Erbaa için proje yarışması yapılacak!

Yeni Erbaa için proje yarışması yapılacak!

Erbaa Belediyesi Erbaa'nın çehresini değiştirecek, Cumhuriyet Meydanı, Çarşı Sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı ve Erek Caddesini kapsayan yeni bir proje yarışması yapmak için hazırlıklarına başladı.



Erbaa Belediyesi Cumhuriyet Meydanı, Çarşı Sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı ve Erek Caddesini kapsayacak yeni proje yarışması için kolları sıvadı. 'Yeni Erbaa" hedefiyle uygulanacak projeleri yanşmalarla belirlemeyi plânlayan Erbaa Belediyesi, Yeni Cumhuriyet Meydanı ve neredeyse Erbaa şehir merkezinin tamamını kapsayacak yeni bir yarışma için çalışmalara başladı.

 

Türkiye'nin her yanından mimarlann katılabileceği bir yarışmayla şekillenmesi beklenen Erbaa ile ilgili konuşan Başkan Hüseyin Yıldınm söz verdikleri gibi şehri yönetirken ortak aklı göz önüne alacaklannı belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. "Şehirler bir kişinin sözüyle bir tek kişinin kararlarıyla yönetilecek yerler değildir. Yetkiler geçicidir, sınırlıdır. Sınırları aşan projelerde mutlaka ama mutlaka farklı fikirleri alarak fikir çatışması sonucu ortaya çıkacak ortak aklı kullanmalıyız. Bu fikirleri de vatandaşla paylaşmalıyız. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne beş tane proje yanşmasıyla ilgili hazırlık yaptık. Bunlardan birisi olan Çamlıkla ilgili projemiz bitti. Şimdi Cumhuriyet Meydanı, aynı zamanda çarşımız, Gazi Bıılvanmız ve Erek Caddesiyle ilgili proje yanşmamız da bugünden itibaren ortak akılla başlayacak. 


GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA BAĞ KURUYORUZ 


Biz bu proje ile merkezimize insanı aldık. 

İnsana yönelik projeler yapıyoruz. İnsanların rahat edeceği, insanların rahatlıkla sosyalleşeceği, rahatlıkla ticarî faaliyetlerini yapabileceği alanlar tasarlıyonız. Erbaa'da kentin kimliğine uygun hareket ediyonız. Kentin geçmişiyle geleceği arasında bağ kuruyonız. Aynı zamanda projelerimiz arasında uyum sağlıyoruz. Çamlık meydandan aynlamaz, meydan çamlıktan aynlamaz. Ayın zamanda meydan çarşıdan, çarşı da Gazi Bulvarından aynlamaz. Bu sebeple projeleri önemsiyonız. 


Türkiye'de sayılı yarışmalar yapmış ve çok ciddî başarılar elde etmiş hocaların- bilim adamlarının eşliğinde yapılan, tek aklın değil ortak aklın ürıınü olan projeler bunlar. Bunlar ortaya çıktığında vatandaş inşallah beklediğimize değmiş diyecek. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar her şey Erbaa için. Her şey Erbaa'nın geleceği için. Erbaa emin ellerde güvenli bir gemide yol alıyor. İnşallah hedef ettiğimiz limana hep birlikte ulaşacağız." diye konuştu. 


Yanşmaların jüri başkanlığım yürüten Mimar Kenan Güvenç ise "Bu aslında bir yanşmalar serisi. Ancak buna sadece bir yanşma serisi olarak da bakmamak gerekiyor. Bu yarışmalar sosyal bir proje aslında. Kentsel dönüşümü sosyal anlamda nasıl yeniden sağlarız? Bu konuda sayın başkan ve biz oldukça kararlıyız. Çamlık bu yarışmalann ilk adımını teşkil ediyor. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde diğer projeler gündeme gelecek ve sonuca gideceğiz. Çamlık ilk olduğu için biraz zaman aldı. Bundan sonrakiler daha ritmik olarak gelişecek ve peş peşe gelecekler. Benim tahminim sonbahardan itibaren çamlık açılmış- inşaatı tamamlanmış olacak. Yeni yarışmaların da projelerini elde etmiş olacağız çok büyük ihtimalle." 


ERBAA SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİYOR 


Erbaa'nın sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Güvenç "Ülke tarihinde kentleşme açısından Erbaa sessiz sessiz neredeyse bir devrim gerçekleştiriyor. Kamuoyunda şuanda gerekli etki şuanda yaratılamıyor olabilir ama çok önemli bir strateji kararlılıkla uygulanıyor. Bu yarışmalar sonucunda biz çok kıymetli bir deneyim elde etmiş olacağız. Burası yeni Erbaa çok doğnı bir tanımlama. Yeni ama eskiyi de reddetmemiş bir Erbaa olacak. Vör olanın dinamikleri üzerinde yükselmiş yeni bir filiz olarak görmek daha doğru sayılabilir " diye konuştu. 


Hürsöz Gazetesi


Geri Dön