26 / 05 / 2024

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Orta gelirlilere dönük, "Yeni Evim” isimli konut kampanyası ile ilgili son dakika detayları peş peşe resmen açıklandı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni konut finansman modeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Yeni konut finansman projesi “Yeni Evim” kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Ege Yapı Yönetim Kurulu İnanç Kabadayı, yaz aylarında düşük gelir grubu için hayata geçirilen projenin yarattığı etkiye benzer şekilde yeni modelin 2023 yılına pozitif anlamda birçok katkısı olacağının altını çizdi. 

"Özellikle son 2,5 yıl pandemiyle savaşırken, dünyada olduğu gibi ülkemizde de konut üretimi ciddi biçimde yavaşlamıştı. En temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacını karşılamak noktasında dünyadaki tüm ülkeler için mücadele dönemi oldu" ifadelerini kullanan İnanç Kabadayı, ev fiyatlarındaki ve kiralardaki yükselişin, bu geçmiş dönemin ciddi bir yansıması olduğunun altını çizdi. 

Açıklanan kampanyanın önemli bir adım olduğunu vurgulayan İnanç Kabadayı, "Enflasyon seviyesini göz önünde bulundurursak, aylık yüzde 0,69'la yıllık yüzde 8-10'lara gelen bir faiz oranı; evi olmayan, nitelikli konuta ihtiyacı olan vatandaşlar için önemli bir fırsat barındırıyor" açıklamasında bulundu. 

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Yeni Evim kampanyasının bölgelere göre ayrılmış olmasının önemini de vurgulayan Kabadayı, "İstanbul gibi megapollerde yaşam şartları daha çetin oluyor ve arz-talep dengesinde talep daha baskın gelişiyor. Bu açıdan İstanbul’a yüzde 25 pay verilmesi önemli" dedi ve birinci il konut olmasının da önemli olduğunu belirtti. TÜİK verilerine bakıldığında önceki süreçlerde birinci el payı yüzde 45-50 olurken, son dönemde yüzde 35'lere düştüğünü aktaran Kabadayı, "Konut kredisinde piyasadaki teamül 10 yıldı. Burada 15 yıl olması da ciddi bir fırsat barındıracak. Toplam konut satışları içinde kredili payı yüzde 45’ler seviyesinden yüzde 12-15'ler seviyesine düşmüştü" ifadelerini kullandı. Kabadayı, bu açıdan da bir hareketlenme yaşanacağını düşündüğünü dile getirdi. 

Bu kampanyadan yararlanacak geliştiricilerin yüzde 5'lik bir ilave indirim uygulayacak olmasının da tüketicinin konut maliyetini düşüreceğinin altını çizen İnanç Kabadayı, "2023 yılında dünyada bir resesyon beklentisi var. Türkiye’nin bu konuda ayrışacağını umut ediyoruz. Büyümeyi, istihdamı ve üretimi canlandırmamız çok önemli. Bu anlamda Kredi Garanti Fonu (KGF), birinci el konut üretecek geliştiricilere de bir kredi sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Kabadayı bu durumun üretim noktasında da çok önemli bir adım olacağını belirtti ve "Bu dönemde ihtiyacı karşılayacak olan, konut üretme sorumluluğu olan geliştiricilerin, bu kampanyayla yılın ilk çeyreğinde satışlara ciddi bir ivme getireceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

Günün sonunda bu yatırım fırsatının çok büyük avantajlar ile ekonomik canlılık oluşturacağını vurgulayan Kabadayı, "Tüketici için olduğu gibi, sektör için de can suyu olacak. KGF kredisi, üreticilerin konutlarını daha hızlı şekilde tüketicilerine ulaştırması ve projelerini tamamlaması için önemli bir adım olacak" ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı. 

Yeni Evim Kampanyası 15 soruda tüm detaylarıyla! Ev sahibi olmak isteyen orta gelirliler hemen bakın!

Orta gelirliler 4 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olacak! 1 milyon liralık kredide aylık taksit ne kadar?

Orta gelirliye konut projesi! İşte 5 farklı kredi tutarına göre örnek ödeme tablosu


Geri Dön