05 / 05 / 2024

Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörü hızlanacak! 

Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörü hızlanacak! 

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Yeni Evim Konut Finansman Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğüt, Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörünün hızlanacağını belirtti. İşte ayrıntılar...



Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konu ile ilgili açıklamasında "Tüm yönlerden değerlendirildiğinde yeni konut kredisi kampanyasını oldukça iyi düşünülmüş, gerçekten ihtiyacı olan vatandaşın faydalanması için planlanmış ve sektöre olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz" dedi ve kampanya çerçevesinde tamamlanmış, belirli oranda tamamlanmış, bankaların kredi verme kriterlerine uygun olan ve yapımına başlanacak konutlar için kredi kullanılabileceğinin altını çizdi. 

Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörü hızlanacak! 

Konuyla ilgili açıklamasında "Bir süredir konut piyasasında fiyat artışının önemli sebeplerinden birinin de arzdaki düşüş olduğunu söylüyoruz. Endeksa verilerine göre Aralık ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 185, kira değerlerinde yıllık değer artışı ise yüzde 160 seviyesinde" verilerini paylaşan Öğüt, kampanya ile sıfır dairelerin satışının ve üretiminin hızlandırılmasının amaçlandığını da belirtti. Öğüt, bunun da sektör açısından oldukça pozitif bir gelişme olduğunu dile getirdi. 

İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi yapılmasının planlandığı kampanyada, 3bölgeye ayrılarak belirlenen kredi limitlerinin oldukça cazip ve uygun göründüğüne vurgu yapan Görkem Öğüt, "Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 1 milyon 720 bin TL, İstanbul’da ortalama konut fiyatı 2 milyon 650 bin TL, Ankara’da 1 milyon 336 bin TL, İzmir’de ise 2 milyon 239 bin TL" açıklamasında bulundu.

Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörü hızlanacak! 

Herkesin aklına gelen sorunun 'Daha önceki konut kredisi kampanyalarında olduğu gibi bu kampanya da konut fiyatlarının artmasına sebep olur mu?' olduğunun altını çizen Öğüt, kampanyanın yalnızca belirli bir hedef kitle ve sıfır konutlar ile sınırlandırılmış olması nedeniyle bütün ev fiyatlarına çok fazla etkisi olacağını düşünmediğini aktardı. 

"Hali hazırda konutu olan kişiler ise konutlarını satıp, satışın yapıldığı il dışındaki illerdeki sıfır konutlara yönelerek kampanyadan faydalanma kriterlerini sağlayabilirler" ifadelerini kullanan Öğüt, konut piyasasında bir satma, satın alma şeklinde hareketlenme olacağına, ayrıca sıfır konutlar ve inşaatı devam eden konutlar tarafında da hali hazırda düşük fiyatlı olanların belirlenen kredi limitlerine doğru artmasının da mümkün olacağına vurgu yaptı. 

‘Yeni Evim’ kampanyasıyla düşük gelirliye daha çok destek verilecek! Sakın kaçırmayın!

Orta gelirli konut kampanyasına kimler başvurabilir? Yeni evim kampanyası başvuru ne zaman?

'Konut kampanyasından yararlanmak için İstanbul'da 120, ikinci bölgede 70 bin lira gelir olmalı'

Geri Dön