24 / 07 / 2024

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.




Yine verilen detaylara göre, kredi vadesi boyunca hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarıyla sunulacak olan finansman modeliyle ilk etapta 100 bin ailenin tamamının 1. el olacak yeni evlerine kavuşması hedefleniyor.

Ayrıca söz konusu finansman modelinde, yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı, 15 sene vade, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 30'unu geçmeyecek taksit oranı ve ilk 3 sene ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Yeni Evim Konut Finansman Programı na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Şartları uyanlar, söz konusu finansman modeliyle 81 şehirde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar, bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden ev sahibi olabilecek.

Programdan faydalanmak isteyen hanedeki eşlerin üstünde konut bulunmaması ve son bir sene içerisinde konut satmamış olması gerekiyor. Alınan konut 5 sene boyunca satılamayacak, yeni evde bir sene ikamet şartı da bulunacak.

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyasında 85'inci taksit detayı! Geri ödeme zamanı belli oldu! Ev alacaklar detaylara bakın!

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!


Geri Dön