29 / 04 / 2024

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden yapılan derlemelere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"nda 10 günlük bilanço resmen ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından edinilen bilgilere göre, orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre çok daha uygun vade yapısıyla ilk konutlarını alabilmesi amacıyla 16 Ocak 2023 tarihinde başlayan program kapsamında, kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarına 10 günde toplam 8 bin 27 başvuru yapıldı.

Yeni Evim Konut Finansman Programı na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Verilen detaylara göre, İstanbul'da 5 milyon TL'ye, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon TL'ye ve diğer kentler için 2 milyon TL'ye kadar finansman sağlanan programa başvurularda başı İstanbul çekti.

Aktarılan bilgiye göre, söz konusu başvuruların 1859 tanesi İstanbul'u kapsayan birinci bölgede, 1797 tanesi Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'yı kapsayan ikinci bölgede, 4 bin 371 tanesi de diğer illeri kapsayan üçüncü bölgede ev sahibi olmak isteyenler tarafından yapıldı.


Geri Dön