15 / 05 / 2024

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.



Gerekli mevzuat çıkarıldı

Bir taraftan başvurular alınırken diğer taraftan da söz konusu finansman paketinin mevzuat çalışmaları tamamlandı. Verilen detaylara göre, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Yeni Konut Finansman Programı'na İlişkin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, 25 Ocak 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yeni Evim Konut Finansman Programı na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Verilen detaylara göre, söz konusu mevzuat düzenlemelerinden sonra başvuruların kısa sürede sonuçlandırılması ve vatandaşların ilk evlerine kavuşması planlanıyor.

Vatandaşların konut finansmanı taksit ödemelerini kolaylaştırmak için Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilk 3 sene taksitlere de katkı sağlanacak. Bunun için Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan bir kamu bankası aracılığıyla ilgili bankalara nakit kaynak aktarılacak.


Geri Dön