28 / 04 / 2024

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan yeni konut kampanyası yoğun talep gördü. Kredi faizlerinin yüzde 0.69 a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı, ilk 3 yıl taksitlere hazine desteği sağlanan kampanyada ön talepler oluşmaya başladı.



Yeni konut finansman modelini ve yatırımlarını anlatmak için basınla bir araya gelen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, tüm dünyada yaşanan gelişmeler sonucunda konut maliyetlerinin arttığını ve bunun da fiyat artışlarını hızlandırdığını söyled. Elmas, bu gelişmelere karşı alım gücünün ise azaldığını dile getirdi.

Altan Elmas, böyle bir dönemde bu ihtiyaca cevap vermek için, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ‘hayata geçirdiği Yeni Konut Finansman Modeli ile Yeni Evim’ projesinin aslında bir kampanya değil, yeni bir model olduğunu ifade etti. 

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Konuta erişimin kolaylaşması için yeni bir modele ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Altan Elmas "Bu yeni model yurttaşların konuta ulaşması için tarihi fırsat sunarken,üretimi de destekliyor. Her yıl 100 bin konutu bu şekilde üreterek hem sektörü büyütebilir hem de ev sahipliği oranını arttırabiliriz. Biliyorsunuz azalan üretim kira ve konut fiyatında artışa neden oldu. Şimdi yeni model yatırım için bekleyen firmaları teşvik edecek, harekete geçirecek” dedi. 

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Bu dönemde 3 yeni projeyi öne çekerek inşası devam eden projeleri kampanyaya dahil ettiklerini söyleyen Altan Elmas, ‘Sur Yapı Antalya Suits’ ile İstanbul Ümraniye’deki ‘Sur Yapı Cevher’ ve ‘Exen Konakları’ ismini verdikleri 3 yeni projenin ön satışını erkene çektiklerini kaydetti. 3 yeni projede 8.5 milyar TL’lik bir portföy sunmuş olacaklarını belirten Elmas, tüketiciye sağlanacak imkânları anlattı.

 


Geri Dön