26 / 05 / 2024

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!



Ekonomimcom köşe yazarı Nevzat Saygılıoğlu, Yeni Konut Finansman Programı'nı değerlendirdiği yazısında, "Bugüne kadarki konut kredilerinin toplam riski 360 milyar lira olduğu halde, bu yeni program ile öngörülen limit yaklaşık 211 milyar lira" ifadelerini kullandı ve bu rakamın 2023 yılı bütçe ödenek tutarı olan 4 trilyon 423 milyar TL'nin yüzde 5'i olduğunu belirtti. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan birkaç saat içerisinde geçen düzenlemeye eriştiklerini dile getiren Nevzat Saygılıoğlu, kanun teklifinin ne getirdiğini aktardı. 

Yeni Konut Finansman Programı nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Kanun teklifinin 1 madde olduğunu ancak 3 sayfadan oluştuğunu aktaran Saygılıoğlu, "Bu kanun teklifinin amacı, düzenlemeye göre, TC vatandaşı gerçek kişilerin konut finansmanı taksit ödemelerini kolaylaştırmaya yönelik katkı sağlamak. Bunun için Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek bir kamu bankası aracılığıyla bankalara nakit kaynak aktarmak" açıklamasında bulundu ve bu vatandaş grubunun orta gelirli ve gelir garantisi olan kesim olduğunu vurguladı. 

Daha önce satılmamış ve yüklenici firmanın mülkiyetinde olan konutlar ile yapımına henüz başlanmayan ya da yapımı süren konut projelerinden konut edineceklere sağlanacak konutlara katkı verileceğini aktaran Saygılıoğlu, konut geliştiricilerinin de yüklenici olarak kabul edildiğini söyledi. 

Peki Yeni Evim kampanyasında vatandaşa sağlanan katkılar neler? İşte ayrıntılar...


Geri Dön