28 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.



Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalar yaptı. Başkan Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili seçim sonrasını işaret ederek; müjde verdi; “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi; Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesini, tüm etaplarda başlayarak ilk 2.5 sene içerisinde yarısını tamamlamak kalanını da dönem sonuna kadar bitirilerek hak sahiplerine teslim etmek olacak. Siyaset iddia işidir” diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Başkan Murat Köse, her alanda olduğu gibi kentsel dönüşümde de sınıfta kalan  Ankara  Büyükşehir Yönetimi’ne yüklendi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Mahallelerinde toplam 3 bin 11, Dutluk Mahallesi’nde 548 ve Diriliş Mahallesi’nde bin 831 konutun tamamlandığını dile getirdi. Açıklamasında toplamda 5 bin 390 konutun yapıldığını kaydeden Başkan Murat Köse, Ankara Büyükşehir Yönetimi’nin ise 58 kilometre metro sözüne benzer olarak kentsel dönüşümde de verdiği vaatleri yerine getirmediğine değindi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kentsel Dönüşüm Projelerinde toplam 5 bin 390 konutun inşaatını tamamladık. Mutlu Taş Ocakları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de 464 konut hızla yükseliyor. Mutlu Taş Ocakları Kentsel Dönüşüm alanından hak sahibine Altıağaç, Karaağaç, Hüseyin Gazi Kentsel Dönüşüm Bölgesinden 380 rezerv konut teslim edildi. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Büyükşehir, yapması gereken yaklaşık olarak 15 bin konutta, işi eline yüzüne bulaştırdı ve yalnızca bir arpa boyu yol aldı… 2020'de Büyükşehir yönetimine, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesini bize verin, Mamak Belediyesi olarak biz yapalım diye teklif etmiştim. Fakat bize vermediler, kendileri de proje büyüklüğü ile orantısız biçimde 5 senede yalnızca 252 konut ile bir arpa boyu yol alarak, hak sahiplerini 5 sene tam anlamı ile oyalamış oldular. Olan maalesef hak sahiplerine oldu.” dedi.

Başkan Murat Köse’nin açıkladığı rakamlar “Mamak Kentsel Dönüşümde Büyükşehir’e Fark Attı” dedirtti.  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 5 senede Mamak Belediyesi’nin 5 bin 390 konutu tamamladığını, 464 konutun da yapımına devam edildiğini belirtti. Buna karşılık Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 5 senede inşa ettiği konut sayısı 252’de kaldı.

Başkan Murat Köse, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Boş vaatler verip tutamayanlar halkımızın huzuruna çıkarken yüzleri kızarmayacak mı! Yeni dönemde yine aynı boş vaatleri mi söyleyecekler. Biz de verdiğimiz sözleri hep tuttuk, tutuyoruz. Bizim alamet-i farikamız; yapacaklarımızın sözünü veririz, söz verince de sözümüzü kesin olarak tutarız” 

 

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!


Geri Dön