01 / 05 / 2024

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ düzenliyor. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili, "Camilerdeki mimariyi bugünün teknolojisiyle harmanlamayı istiyoruz. Minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla beraber ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yarışmaya ilişkin Akşam'dan Miray Çimen'e açıklamalar yaptı. Kurum, "Medeniyetimizin sağlam mirası olan camilerimizdeki mimari anlayışı bugünün teknolojisiyle harmanlamak istiyoruz" dedi.

Yeni fikirler lazım

"Sosyal imkanlarla donatılmış camiler inşa etmek için yeni fikirlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzden minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" diyen Kurum, "Medeniyetimizde şehir, ‘Cuma kılınır, Pazar kurulur’ şeklinde tarif edilir" ifadesini kullandı. Kurum, "Medeniyetimizde şehir, ‘Cuma kılınır, Pazar kurulur’ şeklinde tarif edilir" dedi.

Asırlardır ayakta

Bakan Kurum, medeniyetin sağlam mirası olan camilerdeki mimari anlayışı bugünün teknolojisiyle harmanlamak istediklerini söyledi. Kurum, şunları söyledi: "Mimari açıdan şehrin yapısına uygun, ihtiyaca cevap verebilen, sosyal imkanlarla donatılmış camiler inşa etmek için yeni fikirlere ihtiyaç duyuyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı ve bugün asırlar geçmiş olmasına rağmen tüm ihtişamıyla ayakta duracak eserler inşa edebilirsek bizlere yüklenen görevi layıkıyla yerine getirmiş olacağız"

Toplam 720 bin liralık ödül

Projeler 10 Nisan’a kadar teslim edilecek. Sonuçlar ise 3 Mayıs’ta açıklanacak. Yarışma için 2 farklı kategoride 720 bin lira ödül verilecek. 200 kişilik cami için birincilik ödülü 90 bin lira olarak belirlendi. İkincilik ödülü 70 bin, üçüncülük ödülü 50 bin, 3 adet mansiyon ödülü ise 25 bin lira oldu

Ekip başına mimar şartı

Yarışmaya sadece mimarlar katılabilecek. Ekip olarak katılım sağlanması durumunda ise ekip başının mimar olması şartı aranacak. Ekipteki diğer kişiler ilgili meslek grupları olan şehir planlama, peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, mühendislik, ilahiyat, sosyoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi gibi mesleklerden oluşabilecek. Konunun niteliğine bağlı olarak iç mimarlık, peyzaj, mühendislik gidi mesleklerden danışmanlık hizmeti alınabilecek.

 

Taksim Camisi'nin alemi yerleştirildi!
 


Geri Dön