09 / 05 / 2024

Yeni nesil emlakçı Blueground hedef büyüttü!

Yeni nesil emlakçı Blueground hedef büyüttü!

Dünyada İstanbul’un da aralarında bulunduğu 9 farklı şehirde orta ve uzun dönemli kiralama hizmeti sunan Blueground yeni projelere hazırlanıyor.



2016 yılında kurulan ve 3 yıl önce İstanbul’a gelen Blueground İstanbul’da bulunan 400 konutluk portföyünü 1000’e çıkaracak. 9 şehirde 2 bin 800 konutla hizmet sunan firma 2023'ün sonunda ise 50 şehirde yer almayı planlıyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; firma, geleneksel emlakçı desteği ile ev aranmasından farklı bir model sunuyor. Blueground yatırım amaçlı ev alıp kiracı arayan kişiler ya da inşaat firmaları ile anlaşarak evleri sisteme dahil ediyor. Ev sahibi kiracısı olsun olmasın düzenli olarak kirasını alıyor. Evleri yeniden dekorasyon eden firma mobilyalı şekilde kiralıyor. Evin fotoğrafları sisteme kaydediliyor ve online kontrat yapılıp aynı gün içinde taşınma fırsatı bulunuyor. Bu evlerde yaşayanlar telefonlarına yükledikleri bir aplikasyon sayesinde temizlikten teknik desteğe kadar hizmet de alabiliyor

MÜTEAHHİTLE ANLAŞIYOR

Şirketin İstanbul portföyünün ağırlıklı olarak Maslak, Etiler, Bebek, Levent hattında olduğunu söyleyen Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz markalı konut üreten firmalarla da anlaşmalar gerçekleştirdiklerini ve stok konutların bu şekilde değerlendirdiklerini kaydetti. Türkiye’den yatırım amaçlı ev alan ama daha sonra kiralama noktasında sorun yaşayan yabancı yatırımcılarla da çalıştıklarını söyleyen Korkmaz, “Misafirler tarafına bakarsak iş için belli süre başka şehirde yaşaması gereken ama otel tercih etmeyenler bizi seçiyor. Bunun yanında uzun dönem kiralık ev arayan ama mobilyadan teknik hizmete kadar tüm detaylarla ilgilenilmesini isteyenlerin tercihi oluyoruz” şeklinde konuştu.

50 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Şirket kurucuları arasında Türklerin ve Yunanların olduğunu ifade eden Korkmaz,  “Blueground’un Türk ve Yunan kurucuları, günümüzün hızlı ve mobil dünyasında, insanların yaşamayı seçtikleri her şehirde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlama vizyonu ile yola çıktılar. Blueground; Westcap Investment Partners ve Prime Ventures adlı girişim fonundan 50 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırım ile şirket, kendi ürettiği teknolojiyi, ürün tasarımlarını ve misafir deneyimini daha da geliştirmek için kaynaklarını arttırırken, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın diğer metropollerinde de operasyonlarını başlatacak” açıklamasında bulundu. İstanbul, Atina, Dubai, New York, Los Angeles, San Francisco, Boston, Chicago ve Washington DC’de faaliyette bulunan Blueground, 2019 sonuna kadar Londra, Paris ve Seattle’da da hizmet vermeye başlayacak.


Geri Dön