27 / 04 / 2024

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 



Son zamanlardaki gayrimenkul piyasasına dair açıklanan veriler sosyal arsa projelerinin değerini önemli hale getiriyor. Arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları ise 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek Ocak-Ekim dönemi rakamına ulaştı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5'lik bir artışı temsil ediyor. Özellikle kout satışlarındaki azalışa rağmen gayrimenkul türlerindeki yükselişler dikkat çekiyor.

KONUT DIŞI GAYRİMENKUL SATIŞLARI ARTTI!

Nova Arsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kolcuoğlu, yeni nesil gayrimenkul yatırımlarının sadece mülkiyetten ibaret olmadığını belirterek, toplam satışlar içinde konut dışı gayrimenkullerin payı, ilk kez yüzde 58,9'a ulaştı. Ekim ayında ise bu oran rekor kırarak yüzde 62,2'ye yükseldi. 

 Yeni nesil sosyal arsa projeleri konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

GAYRİMENKUL YATIRIMLARI GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLEDİRİYOR

“Sosyal Arsa projeleri, geleneksel konut yatırımlarının ötesine geçerek yatırımcılara yeni nesil yatırım fırsatları sunduğunu açıklayan Kolcuoğlu, '' Sektörde ‘yeni nesil yatırım" olarak adlandırılan bu projeler, yatırımcıların sadece arazi sahibi olmalarını değil, aynı zamanda sosyal ve çevresel sorumluluk projelerine katkıda bulunmalarını da hedefliyor.'' dedi.

SOSYAL ARSA PROJELERİNİN YÜKSELİŞİ KONUT YATIRIMLARININ CAZİBESİNİ SARSIYOR

Sosyal arsa projelerinin yükselişinin konut yatırımlarının geleneksel cazibesini sarstığını söyleyen İbrahim Kolcuoğlu, “Bu tür projeler, yatırımcılara daha yüksek getiri potansiyeli ve daha düşük riskler sunuyor. 

Kolcuoğlu: ''Nova Arsa'nın bu alandaki inovatif yaklaşımı, gayrimenkul yatırımı anlayışını değiştiriyor ve yatırımcılara yeni ufuklar açıyor. Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlatıyoruz. Yatırımcılara sunduğumuz benzersiz fırsatlarla hem finansal getiri hem de toplumsal katkı sağlayacak projeler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

İki ilde 4 arsa satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Gaziantep, Isparta ve İzmir'de 41 adet arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

İstanbul ve Kocaeli'de kiralık gayrimenkul fırsatı! Konut, iş yeri ve arsa arayanlar dikkat!

Geri Dön