29 / 04 / 2024

Yeni sınav sistemi konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Yeni sınav sistemi konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı konusuna da açıklık getirdi.



 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemde öğrencilerin velinin tercihinin dışında herhangi bir okula gitmeyeceğini söyleyerek, "Biz, eğitim bölgelerini oluştururken, o şekilde oluşturacağız ki velimizin istediği meslek lisesi de olsun, velimizin istediği Anadolu lisesi de olsun, velimizin istediği imam hatip lisesi de olsun. Dolayısıyla bu eğitim bölgesi oluşturması, bu sorunu ortadan kaldıracak." diye konuştu.

 

Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi açıkladı, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.


Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı ve sahte adres kayıtları olacağı, suistimal ve torpil olabilir endişeleri var. Bununla ilgili ne gibi tedbirler alınacak?" sorusu üzerine ise sahte adres kayıtları ve konut fiyatlarına ilişkin çözüm bulunabileceğine, kontrol mekanizmaları olduğuna vurgu yaptı.

 

 

 


Geri Dön