16 / 05 / 2024

eğitim sistemi konut fiyatları

eğitim sistemi konut fiyatları

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı konusuna da açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenleri yakından ilgilendiren, öğretmenlik kariyer basamakları süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı o personellerin hesabına para yatıracak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında görev yapanların ücretlerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, LGS görevli ücreti ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

TOKİ’den 14 bin 782 eğitim binası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bugüne kadar inşası devam eden ve tamlanan eğitim binalarının sayısı 14 bin 782'ye ulaştı...

Evrim Kırmızıtaş Başaran Bursa'da eğitim verdi!

Lüks konut uzmanlık alanında Türkiye'nin sürdürülebilir en başarılı ismi Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Lüks Konut Satışı Eğitimi" adı altında Bursa da eğitim verdi...

Kentsel dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi!

Kentsel dönüşüm ve inşa edilen toplu konut sitelerinin eğitim üzerindeki etkisi değerlendirildi. Yapılan incelemeler sonucunda Kadıköy’deki özel okul sayısının arttığı belirlendi.

Karmod'dan Cibuti Eğitim Bakanına konut

Karmod tarafından Cibuti Eğitim Bakanı Mustafa Muhammed Mahmud için hazırlanan ve Cibuti'nin Arta şehrinde kurulumu gerçekleştirilen konut, 23 günde  teslim edildi...

Bakıkröy Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi arazisine 2 firma talip!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Bakırköy’deki Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi arazisine 2 firma talip oldu...

Eğitim bölgeleri konut seçiminde etkili olacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TEOG yerine getirilecek olan yeni eğitim sisteminin konut seçiminde etkili olacağını açıkladı. 

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

Liseye girişte TEOG'un yerini alacak Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni değerlendiren Gazeteci Abbas Güçlü, yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını ifade etti. 

Yeni sınav sistemi konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı konusuna da açıklık getirdi.

eğitim sistemi konut fiyatları Haberi

eğitim sistemi konut fiyatları

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemde öğrencilerin velinin tercihinin dışında herhangi bir okula gitmeyeceğini söyleyerek, "Biz, eğitim bölgelerini oluştururken, o şekilde oluşturacağız ki velimizin istediği meslek lisesi de olsun, velimizin istediği Anadolu lisesi de olsun, velimizin istediği imam hatip lisesi de olsun. Dolayısıyla bu eğitim bölgesi oluşturması, bu sorunu ortadan kaldıracak." diye konuştu.

Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi açıkladı, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.


Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı ve sahte adres kayıtları olacağı, suistimal ve torpil olabilir endişeleri var. Bununla ilgili ne gibi tedbirler alınacak?" sorusu üzerine ise sahte adres kayıtları ve...