02 / 10 / 2024

Yeni tarife belli oldu! HGS ücretlerine yüzde 40 zam geliyor...

Yeni tarife belli oldu! HGS ücretlerine yüzde 40 zam geliyor...

Yüksek enflasyon ile akaryakıt ve enerji tarifelerine gelen zam Hızlı Geçiş Sistemi'nde de (HGS) kendini zam olarak gösterdi. Buna göre, HGS tarifelerine zam geliyor. 




Öte yandan bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgiye göre; HGS'ye yüzde 40 zam geleceği kaydedildi. Bankalar yeni ücret tarifesini müşterilerine kısa mesaj yoluyla iletecekler. Yeni fiyat tarifesi 19 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

t24'te yer alan habere göre; Akaryakıt ve enerji tarifelerine gelen zam ile yüksek enflasyon, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarifelerine de zammı kaçınılmaz hale getirdi. Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre; HGS'ye yüzde 40 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

 Yeni tarife belli oldu! HGS ücretlerine yüzde 40 zam geliyor...

HGS alt limit fiyatları en son 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinde güncelleme yapılması gerektiği söylenmişti. 

Yeni düzenleme ile beraber HGS üyelerinin otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye sorunu yaşamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Otomatik yükleme tutarının 245 TL'ye güncelleneceği ifade ediliyor. Bankalar bu hafta yeni ücret tarifesini müşterilerine kısa mesaj yoluyla iletecekler ve yeni fiyat tarifesi 19 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlayacağı da söylendi.

Araç sahipleri dikkat! Hızlı Geçiş Sistemi'ne zammı geliyor?

Yapı Kredi'den ilaç gibi gelecek kampanya! 10 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!

Otoban geçiş ücreti ne kadar? HGS ne kadar para kesiyor?

Ata GYO, Tekirdağ projesinin ruhsatını yeniledi!

Geri Dön