18 / 07 / 2024

Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?

Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?

Emekli olmayı hayal eden vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını merakla araştırıyor. İşte emekliliğe dair merak edilenler!




"Emekli olunca ne kadar maaş alacağını merak eden vatandaşlar bu konuda pek çok soru sormaktadır. Bu soruların cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammından sonra kamu görevlileri ve emeklilerin aylıklarına yapılan zamlar netliğe kavuştu.

 Peki, “Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?”

Asgari ücret zammından sonra kamu görevlileri ve emeklilerin aylıklarına yapılan zamlar açıklandı. 2023 yılında asgari ücretin net 8 bin 506 lira olmasında karar kılınmıştı. Bu bilgilere göre temmuz ayına göre asgari ücrette yüzde 54,66, yılbaşına göre yüzde 100 artış yaşandı.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI!

Memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı da ilave edilerek yüzde 25 zam alacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında bu rakam yüzde 30'a yükseldi. Bu şekilde memur ve memur emeklileri 13,52, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 14,60 puan ek zam verilecek.

OCAK GÜNCELLEMESİ YAPILDI!

Maaşlara yapılan zamlardan sonra SGK'ya bağlı emekli maaşı hesaplama ekranına da ocak güncellemesi yapıldı.

http://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ ekranına erişim sağlayan kullanıcılar, "2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır." İfadesi ile karşılaşacaksınız.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi yapılmasına göre değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, emekli olduğunuz zaman alacağınız maaş belirlenir.

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 11 ocak evde bakım maaşı yatan iller!

Ocak maaş farkı ne kadar? 2023 maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli farkları ne zaman ödenecek 2023?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön