05 / 05 / 2024

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.



3 MİLYON 203 BİN GAYRİMENKUL SATIŞI OLDU

İTO Meclis Üyesi Hakan Özelmacıklı, tüm gayrimenkullerde satış rekorunun 2022 yılında kırıldığına vurgu yaptı. Konut satışlarında 2022 yılında azalma gerçekleşirken, tüm gayrimenkul satışlarında artışlar olduğunu aktaran Özelmacıklı, yapılan son tespitlere bakıldığında, yüzde 6 oranında artışın ardından 3 milyon 203 bin gayrimenkul satışı gerçekleştiğini kaydetti.  Satışlardan elde edilen tapu harcının miktarı ise 41 milyon lira seviyesine çıktı.

TAPU İŞLEM MASRAFI YÜKSELDİ

Tapu masraflarının, emlak vergisine ve döner sermaye işletmesi tarifelerine değişiklikler gelmesi nedeniyle arttığını vurgulayan Özelmacıklı, 2022 yılı için Yeniden Değerleme Oranının yüzde 122,93 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, ''Döner sermaye ücretini hesaplarken esas alınan ve her yıl yeniden değerleme oranında yükseltilen gösterge yeni yıla girmemizle birlikte 233 liradan 519 liraya  çıktı. Bu bedel, satıştan ipoteğe Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tüm hizmetleri etkiliyor.  Buna ek olarak 2023 yılında emlak vergisi yüzde 61,465 oranında yükseltilerek hesaplanacak. Bu iki değişim sonucu tapu işlemlerinin masrafları arttı” açıklamasında bulundu.

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yurt dışına belli miktarda para transferine ibraz şartı! Limiti ne kadar olacak?


Geri Dön