02 / 05 / 2024

Yeni yılda yüzde 121'e varan zam! TC kimlik kartı, ehliyet ve noter kağıdı ücretleri birden değişti!

Yeni yılda yüzde 121'e varan zam! TC kimlik kartı, ehliyet ve noter kağıdı ücretleri birden değişti!

Değerli kağıtların 2023 yılı için geçerli olacak satış bedelleri belirlendi. Yüzde 121'e gelen zam uygulandı. İşte bütün ayrıntılar...



Maliye Bakanlığı ve Maliye Genel Müdürlüğü (seri numarası:79) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Değerli kağıtların, 2023 yılında uygulanacak satış bedelleri belirlendi.

Yeni yılda yüzde 121 e varan zam! TC kimlik kartı, ehliyet ve noter kağıdı ücretleri birden değişti!

Noter harcı ve beyanname ücreti 55 lira, protesto, vekâletname ve resen senet 110 lira, pasaport 501 lira, oturma izni 356 lira oldu.

Kanuni bildirim süresi dışında doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için 83 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında ise 166 lira ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön