06 / 05 / 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yapımı tamamlandı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yapımı tamamlandı

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) tarafından kurulan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2010-2011 akademik yılında eğitim-öğretime başlayacak



Üniversitesin kurucusu olan Universal Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, üniversitenin başta tıbbi bilimler olmak üzere birçok bölümde eğitim veren bir Ar-Ge merkezi olma amacıyla kurulduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin grup bünyesindeki kuruluş-larda istihdamına öncelik verileceğini kaydetti.

Grup hastanesi desteği
VASEV tarafından 5839 sayılı yasa ile 28 Şubat 2009 tarihinde kurulan Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin kurucusu olan Azmi Ofluoğlu, şunları söyledi: “Üniversite 10 fakülteye 2 meslek yüksekokuluna ve 4 lisansüstü eğitim veren enstitüye sahip olacak. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin özellikle sağlık bilimleri alanında küresel çapta bir referans üniversite olmasını amaçlıyoruz. İnsan sağlığı ile ilgili eğitim kurumları olan Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim modeli esnek, dinamik, sürekli değişim gösteren çağın gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan bütünleşmiş bir sistem olarak kurgulanacak. Sağlık bilimleri alanında okuyan öğrenciler Universal Hospitals Group ile ‘Vatan Hastaneler Grubu'nun eğitim desteğini alacak.”

3 bin öğrenci hedefi
İlk akademik yılında 3 bin 247 öğrenci almayı planlayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi yüzde 20'lik burs kontenjanına ilave olarak şehit ve gazi çocuklarına da yüzde 5 oranında burs imkanı tanıyacak. Burslar yüzde 100 tam bursun yanısıra yüzde 50 ve yüzde 25 oranında da olabilecek. Üniversitenin ana yerleşkesi İstanbul'da Avrupa yakasında bulunan Topkapı Ofluoğlu Yerleşkesi olarak belirlendi.
Hürriyet


Geri Dön