04 / 05 / 2024

Yenilenen Abide-i Hürriyet Parkı İstanbulluların hizmetinde!

Yenilenen Abide-i Hürriyet Parkı İstanbulluların hizmetinde!

Yenilenen Abide-i Hürriyet Parkı’nı hizmete açan Başkan Kadir Topbaş, “Çağlayan Adliyesi’nde görev yapan hakim, savcı, çalışan ve burada işi olan İstanbullulara bu güzel haliyle hizmet verecek” dedi.




Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün başlayan adli yılın açılışını kutladı ve barışçıl ve huzur dolu bir Türkiye diledi. Türkiye’nin en büyük adliyesinin önündeki Abide-i Hürriyet Parkı’nı yeniden düzenleyerek Çağlayan Adliyesi’ne ve vatandaşlara tahsis ettiklerini söyledi.


Toplam 17 bin 650 metrekarelik parka birçok ağaç ve rengarenk çiçekler dikerek güzelleştirdiklerini ve zemin düzenlemesini yenilediklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Abide-i Hürriyet Parkı’nın Çağlayan Adliyesi’nde görev yapan hakim, savcı, çalışan ve burada işi olan vatandaşlarımıza bu güzel haliyle hizmet verecek. Adliyenin diğer tarafında da 20 bin metrekarelik bir meydan hazırlamıştık. Orası da adliyemize ve halkımıza hizmet veriyor. Yenilenen parkın adliyeye ve İstanbullulara hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da Çağlayan Adliyesi’nin önündeki Abide-i Hürriyet Parkı’nın İBB tarafından yeniden düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu tarihi park çok güzel bir hale geldi. Buradaki parktaki anıtların temeli 1909 yılında atılmış. Böyle tarihi bir mekanın bu kadar güzel bir şekilde yeniden düzenlenerek açılması dolayısıyla İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ve mesai arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


1909 yılında temeli atılan ve 1911 yılında açılan Abide-i Hürriyet Parkı’nda sadrazamlar Mithat Paşa, Mahmut Şevket Paşa Ve Talat Paşa ile Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın anıt mezarları bulunuyor. Toplamda 17 bin 650 metrekare olan parkın 12 bin metrekaresi yeşil alan 5 bin 650 metrekaresi sert zemin ve anıtlardan oluşuyor. Yenileme kapsamında 5 adet ahşap kamelya yapılan ağaca 35 yeni ağaç ve binlerce çiçek dikildi. Parkın 11 bin 200 metrekaresine çim serildi. Yeni yürüyüş yolları eklenen, aydınlatmaları yenilenen park 549 bin TL’ye mal oldu.



İBB



Geri Dön