15 / 05 / 2024

Yenişehir OSB'de ruhsat için engel kalktı!

Yenişehir OSB'de ruhsat için engel kalktı!

Yenişehir Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu Yenişehir Organize Sanayi Bölgesine yönelik gelişme ile ilgili bilgi aldı. Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 430 dönümlük bölümünde yatırımcıya ruhsat verilmesine ilişkin engel aşıldı.



Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 430 dönümlük bölümünde yatırımcıya ruhsat verilmesine ilişkin engel aşıldı. 


Yenişehir Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu Yenişehir Organize Sanayi Bölgesine yönelik gelişme ile ilgili bilgi aldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ın da katıldığı toplantıda harita üzerinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, YOSAB'daki 430 dönümlük bölümde yatırımcıya ruhsat verilmesine ilişkin engelin aşıldığını bildirdi. 


YILLAR ÖNCE KURUDU... 


430 dönümlük arsalarda yatırım yapmak isteyenlere ruhsat verilemediğini anlatan Çelik, bu bölgede bulunan ve yıllar önce kurumuş olan bir derenin yatırımcıya ruhsat verilmesinin önünde engel olduğunu kaydetti. Sanayi Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirten Çelik, "YOSAB Uygulama İmar Planı'ndaki değişildik talebimiz dere yatağının günümüzde kurumuş olması nedeniyle kabul edildi" dedi. 


YATIRIM YAPILAMIYOR... 


Bazı yatırımcıların bölgeden arsa almayı düşündüklerini, bazılarının ise satın aldıkları arsaya ruhsat verilemediği için fabrika kuramadığını dile getiren Çelik, Sanayi Bakanlığı'nm aldığı kararla önemli bir sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 


Olay Bursa 




Geri Dön