30 / 04 / 2024

Yenişehir'de otopark olacak mı?

Yenişehir'de otopark olacak mı?

8 şeritli yollardan, camilerden, kültür merkezlerinden ve yeşil alanlardan oluşacak Yeni Şehir projesinde otopark da olacak. Otoparklar köprü alanlarında ve de gökdelen kısımlarında yer alacak.



Yeni Şehir projesinde toplam 7.5 milyon kişi yaşayacak. İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak proje; 50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilecek. 


Yeni Şehir projesinin toplam alanı 453 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede 146 metrekare yeşil alan, 108 milyon metrekare yollar, 167 milyon metrekare imar parsel alanı ve 78 milyon metrekare havalimanı bulunuyor. 


Yeni Şehir projesinde apartmanlar, villalar, gökdelenler ve teras evler yer alacak. Gökdelenler yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla 460 adet olarak belirlendi. Apartmanlar ise 2 ila 14 katlı tasarlanacak. 


8 şeritli yollardan oluşacak projede 10 köprü yer alacak. Ayrıca; gösteri merkezi, kültür merkezi, cami, apart otel, serbest bölgeler, küçük tekneler için marina, sergi alanları ile müze bulunacak. 


Yenişehir'de otopark olacak mı?

Yenişehir'de otopark olacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. Projenin köprü kısmında 150 bin araçlık ve gökdelen kısmında ise 160 bin araçlık otopark bulunacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir de otopark olacak mı?




Geri Dön