30 / 04 / 2024

Yerli elektrikli hortum tamburu, dışa bağımlılığı azaltacak!

Yerli elektrikli hortum tamburu, dışa bağımlılığı azaltacak!

Yerli elektrikli hortum tamburu, dışa bağımlılığı azaltacak. MARKA'dan yapılan açıklamaya göre, Elektrikli Hortum Tamburu Tasarımı, Geliştirilmesi ve İmalatının Gerçekleştirilmesi Projesi'ne 410 bin lira bütçe ayrıldı.




Uzmanlar Platform Şirketi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteklediği proje kapsamında ithal edilen elektrikli hortum tamburunun yerlisini üretecek.



MARKA'dan yapılan açıklamaya göre, Elektrikli Hortum Tamburu Tasarımı, Geliştirilmesi ve İmalatının Gerçekleştirilmesi Projesi'ne 410 bin lira bütçe ayrıldı. Projeyle yerlisi bulunmadığı için ithal edilen tamburun üretilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.


Açıklamada, görüşlerine yer verilen MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, vinç imalatında önemli parçalardan elektrikli hortum tamburunun üretimi ve ithal girdilerin azaltılması amacıyla firmaya hibe destek sağlandığını kaydetti.


Bu destekle kurumun üretim maliyetlerini ve imalattaki dışa bağımlılığını azalttığını ifade eden Akbulut, "Ajansımızın verdiği destekle firmalarımız ürün çeşitliliğinde artış sağlarken, aynı zamanda rekabet gücünü de ciddi oranda artırmaktadır. MARKA olarak bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek vermeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


Proje koordinatörü Yusuf Tursun da destekle ithalatın yüzde 10, üretim maliyetinin ürün bazında yüzde 25 azaltılmasının amaçlandığını aktararak, ürün çeşitliliğinde yüzde 5, ciroda yüzde 7 artış sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.



AA


Geri Dön