29 / 04 / 2024

Yeşil binalarla ilgili yönetmelik yolda!

Yeşil binalarla ilgili yönetmelik yolda!

Yeşil binalarla ilgili yönetmelik taslağı hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Bu yönetmeliği çıkarttıktan sonra bizim lisans verdiğimiz bazı kurumlar 'burası yeşil binadır' diye belge verecek" dedi




Yeşil binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Sürdürülebilir Yeşil Bina" ile "Sürdürülebilir Yerleşme Belgelendirme Sistemleri"ne İlişkin yönetmelik taslağı hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Bu yönetmeliği çıkarttıktan sonra bizim lisans verdiğimiz bazı kurumlar 'burası yeşil binadır' diye belge verecek. Türkiye'deki kendi firmalarımız, kendi yerli firmalarımız yeşil binalarımızın belgelendirilmesini yerli mühürle yapacak. Bu, bir kere beni çok mutlu eden bir durumdur. Çünkü o belgelendirmeyle ilgili şu ana kadar bir sıkıntımız vardı" ifadesini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yönetmelik kapsamında ulusal ve yerel düzeyde enerji verimli, çevre dostu, az su kullanan, bulunduğu yerin coğrafi özelliklerini kullanan binaların yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bakanlık, ülkeye özgü sürdürülebilir yeşil bina ile sürdürülebilir yerleşme sertifika programını oluşturulmasını hedefliyor. 



Dünya


Geri Dön