01 / 05 / 2024

Yeşil GYO orta gelir grubunu A sınıfı konutla tanıştırdı!

Yeşil GYO orta gelir grubunu A sınıfı konutla tanıştırdı!

14 bin kontluk Innovia projesi ile orta gelir grubunu kaliteli konutlarla buluşturan Yeşil İnşaat, Y&Y GYO ile birleşerek Yeşil GYO adını aldı. Grup, Innovia projesi ile ekonomik fiyatların yanı sıra sosyal olanaklarla da dikkat çekiyor....



Yeşil İnşaat ile Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Y&Y GYO) 2010 yılı sonunda birleşmesiyle oluşan Yeşil GYO, sektörde iddialı bir birleşmeye adım attı. Yeşil GYO'nun ileriye dönük yeni konut projeleri geliştirmekte olduğunu söyleyen Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, hedefleri doğrultusunda başlayacakları yeni projeler için lokasyon araştırması içerisinde olduklarını açıklıyor. 'Yeşil' isminin bilinirliğinden yararlanmak ve borsada yatırımcılarına kendini daha rahat ifade edebilmek adına böyle bir isim değişikliğine gitme kararı aldıklarını belirten Engin Yeşil, birleşme ile birlikte Yeşil GYO'nun sermayesinin 24 milyar üzere tüm kurumsalı çalışmaları da yenilendi. Yeşil GYO'nun Genel Müdürlüğü Işık Gökkaya devam ederken Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet Alga, Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına ise Mesut Huriel atandı.

YATIRIM DEĞERİ 2,3 MİLYAR TL
Yeşil GYO'nun portföyündeki en büyük proje olan Beylikdüzü'ndeki 14 bin konutluk Innovia projesinin ikinci ve üçüncü etaplarındaki satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Ye ¬şil, 'Mevcut finansman imknları ve piya'sa şartlan uygun olduğu dönemlerde yapılacak sermaye artırımlarıyla birlikte ortaklarımızolan Yeşil İnşaat ve Rudolph Younes'in geliştirmeyi planladıkları ticari gayrimenkul ve konut projelerini   birer birer hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 2011'de yatırımcılarımıza gerek ciro, gerekse krlılık yönünde tatminkr sonuçlar sunacak şekilde, yatırımcımızı memnun edecek çalışmaların içinde olacağız' diyor.

Satışların tamamlanmak üzere olduğu Innovia 2 ve Innovia 3 projelerinde kısa bir süre önce rezidans özelliklerine sahip 600 konutluk iki blok daha eklendi. Rezidans projesinde 54, 60,65,72 ve 82 metrekare seçeneklerinde 1+1 daireler 87 bin ile 119 bin TL aralığından satılıyor. 96 metrekare olan 2 -I-1 daireler 165 bin ile 185 bin TL arasında değişirken 126,127 ve 128 metrekare seçeneğindeki 3+1 lüks dairelerin fiyatları 195 bin ile 230 bin TL arasında değişiyor. Yatırım değeri 2.3 milyar TL'yi bulan Innovia projesinin 3 bin 500 konutluk 2. etabının haziran ayında, 3 bin 360 konutluk 3. etabının ise Haziran 2012'de teslim edilmesi planlanıyor.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön