13 / 05 / 2024

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Yeşil GYO Innovia 4 projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Innovia 4 projesinde son durum ne? İnşaat başlıyor mu? İşte ayrıntılar...



Innovia 4 projesinin ruhsat yenileme başvurusunun Esenyurt Belediyesi tarafından onaylandığına ilişkin 6 Ocak tarihli açıklamanın ardından inşaata tekrar başlanması için kat irtifakı kurulum işlemlerine geçildi. Yeşil GYO, kat irtifakının kurulması için gerekli tüm işlemlerin tamamlandığını, arsa malikleri ve yetkilendirdikleri vekilleri tarafından kat irtifakı kurulumu için imzaların tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. 

Kat irtifakının kurulabilmesi için henüz imza atmamış olan bazı arsa maliklerine Yeşil GYO tarafından pek çok defa sözlü ihtarda bulunulduğu, bu durumun 6.828 adet bağımsız bölümlü Innovia 4 projesinin kat irtifakının kurulmasını ve inşaatın tamamlanmasını engellediği belirtilerek, söz konusu arsa maliklerine imzalarını tamamlamaları ya da vekaletname düzenletmelerine ilişkin noter kanalı ile ihtarname yollanıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, imza atmayan veya adlarına imza işlemlerinin tamamlanması için vekaletname vermeyen arsa maliklerine karşın uğranılan zararların kendilerinden tazmini için fazlaya dair tüm yasal hakların saklı olması kaydıyla aleyhlerine yasal yollara başvurulacağının ihtar edildiği de ifade edildi. 

Yeşil GYO dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Yeşil GYO Innovia 4 projesi ile ilgili açıklamasının devamında, kat irtifakı kurulumu işlemlerinin tamamlanması ile beraber inşaat çalışmalarına derhal başlanacağına ve konut teslimlerinin en kısa zamanda yapılacağına dikkat çekildi.

Yeşil GYO Innovia 4 projesi, 2945 Ada 72 Parselde (Eski-59 Parsel)de 117 bin 487 metrekare büyüklüğe sahip alanda hayata geçiriliyor. Esenyurt'un merkezinde konumlanan proje, E-5 ve E-6 otoyollarına 1'er kilometre uzaklıkta yükseliyor. Innovia 4 projesinin ruhsatı Ocak ayının başlarında onaylanmıştı. 

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Innovia-4 Projesine ait 16.11.2022 tarih 56986 sayılı Esenyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne Ruhsat yenileme başvurumuzun Esenyurt Belediyesi tarafından onaylandığına ilişkin 06.01.2023 tarihli açıklamamızdan sonra inşaata tekrar başlayabilmek adına kat irtifakı kurulum işlemlerine başlanmıştır. Kat irtifakının kurulması için gerekli tüm işlemler şirketimiz tarafından tamamlanmış olup, arsa malikleri ve yetkilendirdikleri vekilleri tarafından kat irtifakı kurulumu için imzaların tamamlanması beklenmektedir.

Kat irtifakının kurulabilmesi için henüz imza atmamış olan bazı arsa maliklerine şirketimiz tarafından birçok kez sözlü olarak ihtarda bulunularak gerekli vekaletnamelerin verilmesi bildirilmişse de işbu açıklama tarihine kadar bazı arsa malikleri tarafından imza atılmadığı ya da vekaletname verilmediği anlaşılmıştır. Bu durum, 6828 adet bağımsız bölüm içeren INNOVIA-IV projesinin kat irtifakının kurulmasını ve inşaatın tamamlanmasını engelleyerek tüm hak sahiplerini ve şirketimizi zarara uğratmaktadır.

Söz konusu arsa maliklerine imzalarını tamamlamaları veya vekaletname düzenletmelerine ilişkin noter kanalı ile ihtarname gönderilerek; imza atmayan veya adlarına imza işlemlerinin tamamlanması için vekaletname vermeyen arsa maliklerine karşın uğranılan zararların kendilerinden tazmini amacıyla fazlaya dair tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile aleyhlerine yasal yollara başvurulacağı ihtar edilmiştir. Konuyla ilgili yasal süreç başlamış olup, şirketimiz tarafından gerekli işlemler yürütülmektedir.

Kat irtifakı kurulumu işlemlerinin tamamlanması ile birlikte INNOVIA-IV projesi inşaat çalışmaları derhal başlayacak ve konut teslimatları en kısa zamanda yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Innovia 4 projesinin inşaatı yeniden başlıyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu onaylandı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son dakika gelişmesi! Projenin ruhsatı yenileniyor!


Geri Dön