27 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y&Y GYO ile birleşiyor!

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y&Y GYO ile birleşiyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ile birleşme talebini onayladı



14 bin konutluk dev Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşiyor.

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Y&Y GYO)’nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş’ yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giren Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme A.Ş bundan sonra çalışmalarına Y&Y GYO olarak devam edecek. Dolayısıyla Avrupa ve Türkiye’nin en büyük, konut kavramında yeni bir dönem başlatan, ayrıcalıkları ve sosyal donatıları ile fark yaratan projesi Innovia, bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giriyor.

Y&Y Yonetim Kurulu baskani Engin Yesil, SPK’nn birlesme kabul karari ile YYGYO’nun ileriye donuk yeni konut projeleri gelistirmede onunu actigini ve dolayisi ile hem yatirimcilarimiz ve hem de ulkemiz icin bu kararin cok dogru oldugunu düşündüğünü belirtti.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamayı aşağıda bilgilerinize sunarız.

"Y VE Y GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S. (Y&Y GYO)’NIN TURK TICARET KANUNU’NUN 451. MADDESI ILE KURUMLAR VERGISI KANUNU'NUN 19. VE 20. MADDELERI HUKUMLERINE GORE YESIL INSAAT YAPI DUZENLEME VE PAZARLAMA TIC. A.S. (YESIL INSAAT)’YI DEVRALMA SURETIYLE 30.06.2010 TARIHLI FINANSAL TABLOLARI UZERINDEN KURULUN SERI: I, NO:31 SAYILI "BIRLESME ISLEMLERINE ILISKIN ESASLAR TEBLIGI"HUKUMLERINE UYGUN OLARAK BIRLESME ORANININ %10,27210 VE ARTIRILACAK SERMAYE TUTARININ 210.964.387,- TL OLMASI VE 1 ADET YESIL INSAAT HISSESINE KARSILIK 84,3857548 ADET Y&Y GYO HISSESI VERILMESI SEKLINDE GERCEKLESTIRECEGI BELİRTİLDİ.

Basında yer alan diğer haberler:

Yeşil İnşaat, Y & Y GYO ile birleşiyor
Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut ile düştüğü anlaşmazlık sonucu kazandığı Ayazağa ihalesinden çekilen ve ortaklarıyla birlikte 24 milyon 400 bin TL’lik teminatı yanan Yeşil İnşaat, Y&Y GYO ile birleşiyor.
14 bin konutluk Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine ve gayrimenkule dayalı haklara yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nın verdiği izinle birleşiyor.
Y&Y GYO’nun Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş’yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile yeşil inşaat Y&Y GYO’nun çatısı altına girecek. Y&Y Y önetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, yaptığı açıklamada SPK’n ın kararı ile YY GYO’nun ileriye d önük yeni konut projeleri geliştirmede ön ünü a çtığını ve herkes açısından son derece isabetli bir karara imza attıklarını dile getirdi.

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y ve Y GYO ile birleşiyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ile birleşme talebini onayladı. Yeşil İnşaat'ın Innovia projesi de bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giriyor

14.000 konutluk Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşiyor.

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Y&Y GYO) Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş’ yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giren Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme A.Ş, bundan sonra çalışmalarına Y&Y GYO olarak devam edecek. Innovia projesi de bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giriyor.

Y&Y Yonetim Kurulu baskani Engin Yesil, SPK’nın birlesme kabul karari ile YYGYO’nun ileriye donuk yeni konut projeleri geliştirmede önünü açtığını belirtti.
Hürriyet


Geri Dön