“Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması” 23 Eylül'de başlıyor!
Ülkemizin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen “Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması”, ‘Değişimi Yönetmek’ temasıyla 23-24 Eylül tarihlerinde Raffles İstanbul-Zorlu Center’da gerçekleşiyor...
Ülkemizin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen “Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması”, ‘Değişimi Yönetmek’ temasıyla 23-24 Eylül tarihlerinde Raffles İstanbul-Zorlu Center’da gerçekleşiyor.
Her geçen yıl daha da büyüyen platformda bu yıl Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda kurumun üst düzey temsilcileri Sürdürülebilir İş Modellerini tartışacak ve sürdürülebilirliğin iş dünyasını nasıl yeniden yaratmakta olduğunu ve değiştirmesi gerektiğini konuşacak. Bu kapsamda Yeşil İş 2014; 120’nin üzerinde konuşmacı, 50’nin üzerinde oturum ve 55’ten fazla çözüm ortağı ile, kamu, özel sektör, üniversite ve STK’ları aynı platformda buluşturacak.
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen ve iş dünyasının geleceğini şekillendirmek, değişimi ve en yeni gelişmeleri tartışmak, yeni düşünce sistemlerini oluşturmak ve iş dünyasında sürdürülebilir iş dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan “Yeşil İş: Sürdürülebilir İş Buluşması”, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sürdürülebilir gelecek için iş dünyası ile birlikte ortak değer yaratmayı hedefliyor!
2014’te İş Dünyasının Yeni Parametreleri; CEO Ajandaları
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da The Guardian Gazetesi Sürdürülebilir İş Bölümü Başkanı ve Editörü Jo Confino buluşmanın moderatörlüğünü üstleneceği buluşmada 2014’te İş Dünyasının Yeni Parametreleri; CEO Ajandaları konuşulacak.
Bakan ve müsteşarların açılış konuşmalarıyla başlayacak Yeşil İş 2014’ün farklı oturumlarına katılacak konuşmacılar arasında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, SustainAbility’nin Kurucusu Rob Cameron, Trucost’un CEO’su Richard Mattison, KMPG Ortaklarından Barend van Bergen, Hubub’ın Kurucusu ve CEO’su Trewin Restock, Dubai Carbon Centre of Excellence’ın Yöneticisi Mohammed Al Shamsi gibi önemli isimler yer alıyor.
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larının ve Türk iş dünyasına yön veren organizasyonların Yönetim Kurulu (YK) Başkanlarının katılacağı oturumlar ile kurumsal değer yaratma ve kurumsal sürüdülebilirlik, yeni vizyon ve sürdürülebilir iş modelleri farklı boyutlarıyla tartışılacak. Bu oturumlarda, Türk Hava Yolları CEO’su Temel Kotil, Schneider Electric Orta Doğu Bölgesi Başkanı Turhan Turhangil, BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkanı ve BASF Türk CEO’su Volker Hammes, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt gibi önemli isimler özel sektörü temsil ederken; Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği YK Başkanı Mehmet Göçmen, İktisadi Kalkınma Vakfı YK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği YK Başkanı Galya Frayman Molinas Türkiye’nin çatı STK’larının bakış açısını anlatacaklar.
Sürdürülebilir Finansman, Risk Yönetimi ve Yatırımcı İlişkilerinde Yeni Araçlar!
Sürdürülebilir iş modelleri ve kurumsal değer etkileşimi ile yatırımcı ilişkileri ve BIST hedefleri konferansta ele alındığı gibi sürdürülebilir finansman ve risk yönetiminde yeni araçlar da katılımcılar ile paylaşılıyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok farklı sektör ve konuları işleyecek olan Yeşil İş 2014’ün ana konularını sürdürülebilir iş modelleri ve stratejiler; sürdürülebilir finans; enerji verimliliği ve enerji yönetimi; sürdürülebilir şehirler ve binalar; karbon ve su yönetimi; sürdürülebilir belediyeler oluşturuyor.
“Yenilenebilir Enerjide Riskler ve Fırsatlar”, “Enerji Verimliliğinde Yeni Yasal Teşvikler”, “Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi” gibi önemli konular ve enerji verimliliğinde kapsamlı bir analizle güncel gündem konuları hakkında bilgiler paylaşılacak.
Akıllı Şehirler ve Sürdürülebilir Binalar
Yeşil İş 2014’te, “Akıllı Şehirler” ve “Sürdürülebilir Binaların Geleceği” gibi oturumlarla sürdürülebilir şehirler ve binalar ele alınacak; aynı eksende Türkiye’de ve dünyada önemi gittikçe artan “Yeşil Stadyum”, “Yeşil Hastaneler” ve “Bütünleşik Bina Tasarımı” konularının konuşulacağı dikkat çekici oturumlara yer verilecek. Bu oturumlarda stadyum ve hastane gibi mühendislik ve mimarinin ötesinde toplumsal öneme de sahip yapılar farklı boyutlarıyla üst düzey Türk ve yabancı konuşmacıların yer alacağı oturumlarda kapsamlı şekilde ele alınacak.
Gıda Sektöründe Sürdürülebilir İş Modellerine Dönüşüm Süreci
“Dönüşüm için Davranış Değişikliği” gibi farklı ve yaratıcı yaklaşımlar ile sürdürülebilirliğin değişik boyutlarıyla değerlendirileceği Yeşil İş’te, ilk defa bu yıl gıda sektöründe sürdürülebilirliğin önemi, bu alandaki önemli isimler tarafından ayrı bir oturumda ele alınacak ve “Gıda Sektöründe Sürdürülebilir İş Modellerine Dönüşüm Süreci” konuşulacak.
Bu yıl öne çıkan diğer teknik oturumlar arasında önemli yeni yasal düzenlemelerin yapıldığı karbon yönetiminin ele alındığı oturumlar oluşturuyor. Özel sektör, kamu ve üniversitenin bir arada farklı bakış açılarıyla tartışacağı “Türk İş Dünyasında Karbon Emisyonlarında Yeni Dönem: Yol Haritaları” ana oturumunun yanı sıra karbon ve su yönetimi paralel oturumunda karbon ve su yönetiminde önemli konular interaktif ve katılımcıların sorularının yön vereceği oturumlarda eş zamanlı olarak tartışılacak.
Yeşil İş’te Konuk Şehirler!
“Yeşil İş: Sürdürülebilir İş Buluşması” çatısı altında bu yıl 2 önemli yan etkinlik gerçekleştirilecek. İlki; bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan ve her yıl model olacak başarılı çalışmaları olan şehirlerle devam ettirilmesi planlanan konuk şehir uygulaması. Bu kapsamda, sürdürülebilir şehir sayısını artırmak, çalışmaların ve iyi uygulama örneklerininin tüm taraflar ile paylaşılması amaçlarıyla sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yürüten bir şehir, konuk olarak ağırlanacak. Konferansın ilk konuk şehri ise sürdürülebilirlik alanında çok sayıda çalışma yapan ve sürdürülebilir bir şehir modeli oluşturma yolunda önemli adımlar atan Gaziantep olacak.
Diğer bir yan etkinlik de, Küresel Raporlama İnisiyatifi-Global Reporting Initiative (GRI) işbirliği ile gerçekleştirilecek “Şeffaflık ve Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilirlik Raporlaması” çalışması olacak. Bu etkinlikle katılımcılar, sürdürülebilirlik raporlaması konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olacaklar.
“Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması” bu yıl T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı ve T.C. Bilim ve Sanayi Bakanlığı desteği ve 55’in üzerine çözüm ortağı ile gerçekleştirilecek ve konferansın stratejik çözüm ortaklığını Schneider Electric üstlenirken; diğer çözüm ortakları arasında BASF, REHAU, Vodafone, THY, TAV ve Garanti gibi kurumlar yer alıyor. Ayrıca İSO, İKV, TÜSİAD, İMSAD, TKYD gibi önemli STK’ların işbirliği ile gerçekleşiyor.
Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması hakkında detaylara internet sitemiz üzerinden erişebilir, güncellemeleri takip edebilirsiniz: http://yesiliskonferansi.com/2014/tr/