28 / 04 / 2024

Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere'deki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor. 


Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren"  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere'deki yıkım çalışmalarında sona gelerek bölgede yer alan 153 yapının 152'sinin yıkımını tamamladı. Geriye tek kalan yapının hukuki sürecinin tamamlanmasının ardından bölgedeki yıkımlar bitecek ve bölge "adı gibi" yeşillendirilmiş olacak. Yeşildere'ye şimdiye kadar mavi servi, erguvan, fıstık çamı gibi çeşitli türlerden toplam 665 adet ağaç dikildi ve Kıyı Tasarımı projesi kapsamında Kordon'dan çıkarılan 12 bin metrekarelik rulo çim serildi. Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki vatandaşları, Temmuz 2013'te Noter huzurunda çekilen kurayla Uzundere'deki yeni konutlarına kavuşturmuştu. 



Günboyu




Geri Dön