28 / 04 / 2024

Pelitli'de kentsel dönüşüm kapsamında 26 bina yıkıldı!

Pelitli'de kentsel dönüşüm kapsamında 26 bina yıkıldı!

Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 13 hektarlık alanı kapsayan proje alanında 289 parselden 277 tanesinin kamulaştırdığını söyledi.




TOKİ ile Ortahisar Belediye Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilmekte olan Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 13 hektarlık alanı kapsayan proje alanında 289 parselden 277 tanesinin kamulaştırdığını, 26 binanın da yıkıldığını söyledi. 


Projesi kapsamında tespit edilen 596 hak sahibinden 584'ü ile anlaşma sağlandığının altını da çizen başkan Genç, hak sahiplerinden hiçbirinin mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek; "Bu güne kadar kamulaştırma bedelleri dışında konutlarını teslim eden 56 hak sahibine 12 aylık kira bedeli olarak toplamda 382.985.00 lira ödendi. Halen proje alanındaki konutlarda oturup eski adıyla Çamlıca Mahallesi'nde 2. 

etabında konut alacak olan bu hak sahiplerinin binalarını boşaltıp belediye başkanlığına müracaat etmeleri halinde kira yardımından yararlanabileceklerdir. 

Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan hak sahiplerinden hiçbirinin mağdur olmaması için hem Ortahisar Belediyesi olarak biz, hem de  TOKİ  gerekli çalışmaları yapmaktadır" dedi. 


Karadeniz'de Son Nokta




Geri Dön