08 / 05 / 2024

Yeşilova'yı su bastı!

Yeşilova'yı su bastı!

Yeşilova Mahallesi'nde trafo yenileme için gece yarısı bölgeye intikal eden CLK Akdeniz şirketi iddiaya göre ruhsatsız kazı yapıp yolun altından geçen su borusunu patlatınca sokakları su bastı ve 7 saat boyunca su kesintisi yaşandı.



Yaşanılan olaya şahit olan Muhtar Ahmet Akçan, firma yetkililerinin danışarak hareket etmeyip, plansızprogramsız iş yaptıklarını ileri sürdü. 


Şirketin kazı ruhsatı almadan işe giriştiğini Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının personelinin tetkiki sonrası fark ettiklerini belirten Akçan, "İzin bile almadan trafo yenilemeye çalıştılar. Gece 4'ten sabah ll'e kadar suyumuz kesikti. Trafo yenileyeceğiz diyerek yolun altındaki tesisatın varlığından bihaber müteahhit firmanın kepçesi ile yolu kazdılar. 


Onları daha önce uyarmıştım ama beni dinlemediler" diye konuştu. 


Muratpaşa İlçesi sınırlarındaki Yeşilova Mahallesi'nde oturan vatandaşlar Çarşamba sabahı uyandıklarında sulanıl akmadığına ve sokakların su altında kaldığına şahit oldu. Edinilen bilgiye göre yaşanan trajik olayın sorumlusunun trafo yenileme çalışmaları yapan CLK Akdeniz Şirketi çalışanlan olduğu Öğrenildi. Muhtar Ahmet Akçan, kendilerine bile danışılmadan enerji hatlarını yer altına almak için asfaltın kazıldığını ve bu sırada yolun altından geçen su borusunun iş makinesi ile patlatıldığını söyledi. Yeşilova mahallesinin sokaklarının gece yansı Yeşilova'yı su bastı yapılan çalışma sonrasında sular altında kaldığını ifade eden Akçan, "Danışarak hareket etmeyip, plansız-programsız iş yaptılar" dedi.CLK Akdeniz şirketi Yeşilova Mahallesi 9 Eylül Caddesinde trafo yenileme çalışmaları yaparken enerji hatlarının yer altına aktarılması işlemi sırasında asfaltı iddiaya göre izin almadan kazdı ve bunun sonucunda patlayan su borusu sokakları gölete çevirdi. 


Yeşilova Mahalle Muhtarı Ahmet Akçan, Çarşamba gecesi kâbus yaşadıklarını ve 7 saat boyunca sırf bu yüzden susuz kaldıklarını kaydetti. Akçan, "Gece 4 sularından sabah ll'e kadar suyumuz kesikti. Trafo yenileyeceğiz diyerek yolun altındaki tesisatın varlığından bihaber müteahhit firmanın kepçesi ile yolu kazdılar. Onları daha önce uyarmıştım ama beni dinlemediler ve ana boruyu patlattılar. Vatandaş işine gitmek için elini yüzünü bile yıkayamadı" dedi.Şirketin kazı ruhsatı almadan işe giriştiklerini Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının personelinin tetkiki sonrası fark ettiklerini belirten Akçan, "İzin bile almadan trafo yeniliyorlar ve trafiğin yoğun olduğu bir yolu kapatıp kazı yapıyorlar" diyerek tepki gösterdi. Akçan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Karşıdan karşıya kazı yapıyorlardı. 7-8 metre kazı yaptılar. İyi niyetli olduklarını biliyoruz ancak gece yarısı bu işin yapılması da düşündürücüdür. Trafo ile su deposunun aynı bölgede olması da kazaya davetiye çıkardı. Kaç ton su boşa gitti. Yazık günah milli servet bu. 

Bunun faturasını bize kesmezler umarım. Bu çalışmalar çok dikkatli yapılmalıdır. Dar ve akıcı trafiğin olduğu bir yol burası, yol kapanınca trafiği 12.caddenin ayağına doğru verdiler. 


Bu yüzden Aspendos Bulvarının olduğu bölgede trafik allak pullak oldu".Öte yandan TEDAŞ kavşağına yakın bölgede yer alan 9 Eylül caddesinde yolun dar olması nedeniyle sürekli kazalar olduğunu belirten Muhtar Ahmet Akçan, çocukların karşıdan karşıya geçmekte güçlük çektiklerini söyledi.Akçan, "Yolun darlığı 4 km boyunca sürüyor. Kırcami bölgesinin imara açılmaması nedeniyle bin 600 hektarlık ve 8 mahallenin yer aldığı alanın adeta çevresini dolaşmak durumunda kalan araç sürücüleri yakıttan tasarruf etmek için geçmişte sulama amaçlı kullanılan dar yollan tercih ediyor. Yeşilova'da 6 bin mahalle sakini var ve 2 bin 500 seçmenli bir mahalle burası, Topçular, Doğuyaka ve Mehmetçik mahallelerinin yüzölçümü kadar. Kırcami imar planlarının bir an evvel uygulanmasını bekliyoruz. 


Yoksa burada her gün bir olay olacak. 

Vatandaşların huzuru için harekete geçilmelidir" diye konuştu. 


Antalya Hilal


Geri Dön