17 / 05 / 2024

Yetiştiriciler kara kara düşünüyor! Zam üstüne zam geliyor

Yetiştiriciler kara kara düşünüyor! Zam üstüne zam geliyor

Girdi maliyetlerinden şikayet eden yetiştiricilerin, şimdi de artan yem fiyatlarından başı dertte.  Buna göre 50 kg çuval başına ortalama 12 lira 18 lira arasında zam geldi.



 Hayvancılık, hayvan yetiştirme faaliyetlerini ifade eder. Bu faaliyetler arasında sığır, koyun, keçi, at, domuz, tavşan gibi hayvanların yetiştirilmesi,  beslenmesi, bakımı ve üretimi yer alır. Hayvancılık, ticaret, gıda üretimi, tarım ve turizm gibi birçok sektörde önemli bir rol oynar.

Yem firmalarının bayilerine gönderdiği yeni satış fiyatına göre, yem fiyatlarına 12 lira ile 18 lira arasında değişen miktarda zam yapıldığını duyurdu.

Yetiştiriciler kara kara düşünüyor! Zam üstüne zam geliyor

Buna göre süt 18 yemine 12 lira, süt 19 toz yemine 13 lira, pik süt yemine 15 lira, besi başlangıç yemine 13 lira, besi yetiştirme yemine 12 lira,  besi bitiş yemine 11 lira, kuzu buzağı başlangıç yemine 15 lira, buzağı büyütme yemine 15 lira, kuzu büyütme yemine 15 lira, koyun süt yemine 12 lira, taneli toklu yemine 14 lira, pelet toklu yemine ise 12 lira artış yapıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön