29 / 04 / 2024

Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu'ndan kritik açıklama! Hazır olun!

Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu'ndan kritik açıklama! Hazır olun!

Yıl sonu döviz ve enflasyon tahminini açıklayan Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu, doların 47 lira olacağını enflasyonun ise yüzde 600'e çıkacağını açıkladı.



Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası tüm gözler döviz kurlarına çevrildi. Ciddi düşüş yaşayan dolar kuru için yatırımcılar ''dolar ne olacak?'' sorusunu araştırmaya devam ediyor. Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu, yıl sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı. 

 Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu ndan kritik açıklama! Hazır olun!

DOLAR YIL SONUNDA 47 LİRA OLACAK! 

Hamza Yardımcıoğlu, Merkez Bankalarının 2023 yılında çok fazla miktarda altın aldığını ve bunun iki anlamı olduğunu açıkladı. Konu ile ilgili  ya devletlerin savaşa hazırlandığını ya da büyük bir depresyona hazırlandığını söyledi. 

Yardımcıoğlu, doların dünyadaki döviz rezervleri arasındaki oranı yüzde 80’lerden yüzde 48’e düştüğünü söyledi.. Hamza Yardımcıoğlu, yıl sonunda doların 47 lirayı görüp , 41-42 liraya düşeceği konusunda öngörülerinin olduğunu açıkladı. 

Hamza Yardımcıoğlu, enflasyonun ise yüzde 600’e çıkabileceğini söyleyerek, altın ve değerli metallerin bir anda fırlayacağını açıkladı. ''Normalde yaz aylarında enflasyon eksi gelir, çünkü her şey boldur.'' diyen Hamza Yardımcıoğlu, kış geldiğinde ciddi boyutta enflasyonun yaşanacağını açıklayarek ''Bu kışa hazır olun, tüm ihtiyaçlarınızı alın.” ifadelerini kullandı.

 Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu ndan kritik açıklama! Hazır olun!

Mehmet Şimşek'in Eylül ayında Goldman Sachs ile yapacağı görüşmeyi değerlendiren Yardımcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yaşayacağı en yüksek enflasyon dönemi geliyor.'' dedi. 

Daha da yükseleceğini söyleyen Hamza Yardımcıoğlu,  ''Merkez Bankası, BDDK gibi kurumlar üzerinden hala polisiye kararlar alınıyor. Sarayın harcamalarında kısma görmedik, kamuda tasarrufa gitmiyorlar.'' ifadesini kullandı. 

''Yemeği onlar yedi faturayı halk ödeyecek'' diyen Hamza Yardımcıoğlu, seçimlerin beklendiğini kaydetti.  Şu an korkunç bir döviz krizi oldğunun altını çizen Hamza Yardımcıoğlu, ''Tıkandığı noktada, Türkiye ödemelerini yapamayacak.  Ödemelerini yapamazsan temerrüte düşersin ve yurtdışından ithalat yapamazsın. İthalata dayalı bir ülkesin, insanlar hiçbir şey bulamaz" diye konuştu.

 Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu ndan kritik açıklama! Hazır olun!

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU? 1 EYLÜL 2023 DOLAR KAÇ LİRA?

Dolar bugün güne düşüşle başladı. Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 26,68 lira, satış fiyatı 26,76 liradan değerleniyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış  28,77 lira, satış fiyatı 28,941 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi 1,0814 seviyesinde değerleniyor.

İslam Memiş uyardı: Elimde para olsa hemen alırdım

Altın fiyatlarında ters dalga! Gram altın, çeyrek altın düşüyor! 1 Eylül 2023 Cuma canlı altın fiyatları

 


Geri Dön