29 / 04 / 2024

Yıldırım Cumalıkızık'la turizm merkezi haline gelecek!

Yıldırım Cumalıkızık'la turizm merkezi haline gelecek!

Yeni Yıldırım'ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık'ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Cumalıkızık'ın eşsiz tarihi mirası ile Yıldırım'ın güzide turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Edebali, "UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cumalıkızık, 700 yıllık tarihi dokusu ile yılın her mevsimi turistlerin uğrak yeridir. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu turizm merkezimizin daha iyi duruma gelebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz" dedi. 


GELECEĞE TAŞIMAYA DEVAM 


Tarih ve medeniyet şehri Yıldırım'ın, Cumalıkızık sayesinde tüm dünya tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Başkan Edebali, " Yıldırım'ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak, ecdadımızın bizlere emaneti olan Cumalıkızık'ı yaşatarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yıldırım a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık'ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağını da dile getirdi. 


A Gazete


Geri Dön