23 / 07 / 2024

Yıllık 12 bin TL cebinize kalacak Arabası olan herkes bu haberi arıyor

Yıllık 12 bin TL cebinize kalacak Arabası olan herkes bu haberi arıyor

Benzin fiyatlarının küresel hareketlilik ve döviz kuru farkı nedeniyle akıl almaz rakamlara yükseldiği bu dönemde LPG’nin benzine göre avantajı yüzde 40’lara ulaştı. Yapılacak basit bir hesaba göre aynı motor silindir hacmine sahip LPG’li her araç 100 kilometre 70 TL kar sağlıyor. 




Güncel yakıt fiyatlarından yola çıkarak bir hesaplama da yapan Eyüp Aratay, sözlerine şöyle devam etti: 
“LPG’li aracın 100 km’de benzinli araca oranla 70 TL’lik bir avantaj sağladığını söyleyebiliriz.

Ayrıca LPG’li araçlar, dizel araç ile de ortalama aynı tüketim oranına sahiptir. Günümüzde dizel yakıt fiyatı benzin fiyatını geçmiş durumda.”

1 YILDA AMORTİ

Aratay, “Ülkemizde atmosferik motorlar için ortalama LPG sisteminin montaj maliyeti son fiyatlar üzerinden bakıldığında yaklaşık 10-12 bin lira civarında. Elbette bunları yetkili ve güvenilir servislerde yapmak büyük önem taşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön