29 / 04 / 2024

Yılmaz Ateş, Augustus Tapınağı'ndaki havuz ve WC inşaatını sordu!

Yılmaz Ateş, Augustus Tapınağı'ndaki havuz ve WC inşaatını sordu!

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Augustus Tapınağı'ndaki havuz ve WC inşaatını sordu



CHP  Ankara  Milletvekili Yılmaz Ateş, Başkent'teki Augustus Tapınağı'nda, kaldırılan koruma duvarlarının yerine havuz inşaatına başlandığı, surların bittiği yerde tuvalet yapıldığı iddialarını sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ateş, Hacı Bayram Camii'nin bitişiğinde bulunan tapınakta ve kentsel SİT alanı içerisinde kalan bölümde, Ankara Büyükşehir Belediyesince inşaat çalışmaları yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Ateş, bu kapsamda Augustus Tapınağı'nın kaldırılan koruma duvarlarının yerine havuz inşaatına ve SİT alanında peyzaj uygulamalarına başlandığı, surların bittiği yerde tuvalet yapıldığı iddialarının doğru olup olmadığını öğrenmek istedi.

Bu çalışmalar için nereden izin alındığı sorusunu yönelten Ateş, "Bu eserde meydana gelecek tahribatın sorumlusu kim olacaktır? Bu duruma Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü neden müdahale etmiyor?" dedi.
AA

 


Geri Dön