09 / 10 / 2024

YKM, Türkiye 'deki moda serüvenini filmle anlattı!

YKM, Türkiye 'deki moda serüvenini filmle anlattı!

YKM, önceki akşam çırağan Sarayı 'nda verdiği davetle 60.yılını kutladı. Davette, YKM 'nin 60.yılı için hazırlanan “Modanın Türkiye Serüveni ” filmi de izlendi




YKM, önceki akşam çırağan Sarayı 'nda verdiği davetle 60.yılını kutladı. Davette, YKM 'nin 60.yılı için hazırlanan “Modanın Türkiye Serüveni ” filmi de izlendi. YKM bu filmle Cumhuriyet 'in kuruluşundan günümüze moda olgusunu, hazır giyim endüstrisinin gelişimini müzik, dans ve filmlerle paralellik kurarak gözler önüne serdi.

Filmden sonra İlhem 'in de mini bir konser verdiği davete, YKM yöneticileri, hazır giyim markalarının üst düzey yöneticileri, tasarımcılar ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.

4 bin çalışanı var

4 bine yakın çalışanı bulunan YKM, 1000 'in üzerinde iş ortağı, yaklaşık 150 bin ürün çeşidi ve yıllık 40 milyon ziyaretçi sayısı ile Türkiye 'nin en büyük çokkatlı mağazalar zincirlerinden birisi. YKM 'nin, her geçen gün artan ürün çeşidi ve marka yelpazesini belirlerken müşterilerinin geri bildirimlerinden yararlandığını söyleyen yetkililer, YKM 'nin son yıllarda müşterilerine sunduğu özel markaları Loox, Agenda ve Volt 'un bu çalışmaların sonucunda tasarlandığını belirtti.

1950 yılında kuruldu

Türkiye 'deki modern perakendeciliğin öncüsü YKM, 1950 yılında Nuri Güven tarafından kuruldu. İlk YKM, Sultanhamam 'da, günümüz koşulları göz önüne alındığında oldukça mütevazi bir kumaş ve konfeksiyon mağazasıydı. Fakat daha o zamandan aynı mekanda mümkün olan en çok çeşidi birarada bulundurarak, peşinatsız ve vade farksız taksitle alışveriş olanağını Türk tüketicisine sunan YKM, “çokkatlı mağazacılık ” anlayışının temellerini attı.

Daha sonra İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirlerde mağazalar açarak her geçen gün genişleyen YKM, kısa zamanda Türkiye 'nin dört bir yanına yayıldı. YKM bugün, Türkiye 'ye yayılmış 60 mağazası ve 4000 'e yakın çalışanı ile hizmet veriyor. Böylece YKM, sadece büyük şehirlerde değil, Türkiye 'nin dört bir yanındaki müşterilerine modern mağazacılık hizmeti sunuyor.  

60. yıl projeleri

FIRSATIN VARKEN: Bu sene ilk kez duyurulan Fırsatın Varken Proje Yarışması 'na katılan projelerden seçilecek 3 tanesi YKM tarafından hem maddi, hem de gönüllülük esasına göre desteklenecek.

Y GENERATION: Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencileri için geliştirilen Kampüs Kart 'ın kısa zamanda 250 bin gence ulaşması sonucunda, YKM mağazalarının aktif giyim katları “Y Generation ” konseptiyle yenilendi.

ONLINE MAĞAZACILIK: Türkiye 'de online alışverişin öncülerinden YKM, online alışveriş sitesinin altyapısını tamamen yenileyerek hizmete sundu.

TASARIMCI İşžBİRLİKLERİ: 4 Mart 2011 Cuma günü açılacak YKM Sapphire Mağazası 'nda, müşterilerine ünlü tasarımcılar Simay Bülbül, Zeynep Erdoğan, Zeynep Tosun ve Nejla Güvenç 'in tasarımlarını sunmaya hazırlanıyor.
Milliyet


Geri Dön