05 / 05 / 2024

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi sarsan iki depremin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Fakat kısa süre sonra milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek  YKS ve LYS sınavları yapılacak. Peki sınavlar erteleniyor mu? Pek çok öğrenci ve aileleri bu sorunun yan



Depremden etkilenen illerde eğitimin nasıl yapılacağına ilişkin sorulara açıklık getiren Bakan Özer,  eğitimin 1 Mart’ta başlayıp başlamayacağına ilişkin olarak,  ''Eğitime 1 Mart'ta başlanacak demiyoruz, eğitime ara verdiğimizi söylüyoruz'' ifadesini kullandı.

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

YKS ve LGS SINAVLARI YAPILACAK MI?

Bakan  Özer, YKS ve LGS'ye ilişkin açıklamalarda da bulunarak, bu sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik soruları yanıtladı.  Milli Eğitim Bakanı Özer, ''Dikkat edersiniz sınav tarihinin ne zaman olacağını açıklamadık. YKS ve LGS sınavlarının ne zaman yapılacağı, tarihi koşullara göre şekillenecek''  diye konuştu.

 YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

BU KONULAR SINAVLARDA SORULMAYACAK

Bu konuda şartları değerlendirdiklerine vurgu yapan Bakan Özer, sınava girecek öğrencilere çok önemli bir açıklamada da bulunarak, “Yalnızca, bu sene için geçerli olmak üzere LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. Lisans Yerleştirme Sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız. Şu an mümkün olduğu ölçüde, çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz'' dedi.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Son dakika.... Devlet, başvurana koşulsuz şartsız 15 bin lira ödeyecek! Başvuru süresini kaçırmayın!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!


Geri Dön