Kent Haberleri

Yok böyle yükseliş... Dolar öyle bir geliyor ki görenler hayrete düşecek! Son dakika dolar kuru

Dolar kuru dün 18,40 seviyesi ile 20 Aralık 2021 tarihinden bu yana ilk kez bu kadar yükselişe geçerek rekor kırdı. Doların yükselişini gören herkes doların ne kadar olacağını merak edip araştırıyor. jpg' alt='Şerife Aydın'/>Dolar kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca yartırımcı tarafından yakından takip ediliyor

Dolar kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca yartırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün iki yıl aradan sonra ilk kez bu kadar yükseldi. Peki dolar ne kadar oldu? Dolar 23 Eylül 2022 kaç lira? Dolar kuru bugün kaç lira? 23 Eylül 2022 dolarda son durum...

KRİTİK KARAR AÇIKLANDI

Piyasaların gözü bu hafta Fed faiz kararı ve dün açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişti. Kritik kararlar peş peşe açıklandı.

Çarşamba günü ABD faiz kararını saat 21:00'da açıkladı. Faiz oranlarını 75 baz puan artıran Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahin tondaki açıklamaları ve enflasyon oranlarını düşürene kadar faiz artırımlarına gideceklerini belirten mesajlarından sonra dolar yükseldi.

Dün ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararının bekletiler yönünde yüzde 12'e düşürdü. Bu düşüş sonrasında ise dolar kuru hızını artırarak yükselişe geçti ve rekor kırdı.

YOK BÖYLE BİR YÜKSELİŞ...

Dolar/TL kuru 20 Aralık 2021 tarihinde 18,36 seviyesi ile dün gün içinde rekor seviyeye yükselmiş, o günün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı mevduat enstrümanını açıklamasının ardından sert düşüş göstermişti.

2022 Mayıs ayına kadar istikrarlı bir seyir izleyen dolar kuru sonradan yükselişe geçerek ve yeniden 18 seviyesinin üzerini gördü.

Dün ise dolar/TL kuru Aralık 2021 tarihinde gördüğü 18,40 seviyesini aşarak yeni rekor seviyeye ulaştı.


DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL kuru yurt içi piyasalarda haftanın son işlem gününde yakından takip ediliyor. Dolar yatırımcılar ve dolar almak isteyenler dolar bugün ne kadar? sorusunun yanıtını merak ediyor.

Dolar kuru dün rekor sev,ye olan 18,40 seviyelerine kadar yükseldi. Dolar endeksi de yükseldi ve dolar diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar endeksi dün 110 dolar seviyelerinde iken bugün 111 dolar bdanında değerleniyor.

Euro dolar paritesi ise bugün 0,9848 ile  dünkü seviyesini koruyor.

Dolar bugün alış fiyatı 18,37 TL, satış fiyatı ise 18,35 TL seviyelerinde işlem görüyor.

1 dolar 7 gün sonra işte bu kadar olacak! Analistlerden peş peşe son dakika açıklaması!

Doların 3 ay sonra geleceği rakam! Analistler az önce açıkladı: Dolar 3 ay sonra...

Dolar bugün ne kadar? 22 Eylül 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!