02 / 05 / 2024

Yoksulluk gerçekten azalıyor mu?

Yoksulluk gerçekten azalıyor mu?

1990 - 2015 yılları arasında, uluslararası yoksulluk sınırı (günlük geliri 1,90 doların altında) yaşayan insanların sayısı 1,9 milyardan 735 milyona geriledi. 25 yıldan az bir süre içinde 1,1 milyar kişi yoksulluktan kurtuldu.



Dünya Bankası'na göre, Hindistan'da 1990 - 2015 yılları arasında 250 milyonu aşkın insan yoksulluktan kurtuldu.Bu, yüzyılın en sevindirici refah hikâyelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; 1990 - 2015 yılları arasında, uluslararası yoksulluk sınırı (günlük geliri 1,90 doların altında) yaşayan insanların sayısı 1,9 milyardan 735 milyona geriledi.Yani bu ölçüye göre, dünyadaki toplam nüfusun yüzde 36'sına denk düşen yoksul oranı yüzde 10'a indi.Ancak yoksulluğa karşı mücadele her yerde aynı ölçüde yürütülmedi.

Yoksulluk sınırını belirlemiş olan ekonomist ve Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı Martin Ravallion, mevcut kalkınma politikalarının "yoksullara yeterince ulaşmadığı" kanısında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön