27 / 04 / 2024

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.



Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği –KONUTDER’in açıkladığı Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketine göre, konut satışları ve üretiminde düşüş sürüyor. Emlak piyasasında yaşanan bu durgunluk henüz konut fiyatlarına net bir şekilde yansımadı. Konut fiyatları şu anda yatay seyrine devam etse de düşüş yönünde bir beklenti hakim.

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder https://twitter.com/KivancOnder X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarında şu an yaşanan şeyin, düşüş değil, gereğinden fazla yükselen fiyatların, geri dönüşü olduğunu belirtti. Düşüşün geçici olmadığını ifade eden Önder, yalancı baharın bittiğini fiyatların tekrar yükselmeyeceğini söyledi. Takipçilerinden gelen "Ev almak için doğru zaman mı?" sorularını cevapladı. 

İŞTE ÖNDER’İN YAPTIĞI O PAYLAŞIM

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI? 

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!


Geri Dön