16 / 05 / 2024

Youtube'dan yenilik! Reklam önleyici kullanan hesaplara bir daha izleyemeyecek!

Youtube'dan yenilik! Reklam önleyici kullanan hesaplara bir daha izleyemeyecek!

Youtube'dan reklamları izlemek istemeyenler için etkili bir çözüm geldi! Artık reklam engelleyici kullanan kişiler Youtube'dan reklam izlemeyecek. Ancak Youtube, bu çözüme karşı pek memnun olmadı. Reklam engelleyicilere engel koyacak olan Youtube reklam izlenmesini sağlayacak. 



YouTube, reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılar için video oynatma deneyimini önemli ölçüde etkileyen bir sorunla karşılaşıyor. Kısa süre önce duyurulan reklam izleyiciler, Youtube kullanıcılarına fayda sağlayacakken şirket buna sert çıktı. Youtube tarafından reklam engelleyicilerin kullanılmasına rağmen reklam izlenebilmesi için deneyler yaptığı doğrulandı.  Bu deneyin amaçları arasında Youtube Premium’u da teşvik etmek yer alıyor. Dijital video içeriklerinin devi olan Youtube, her şekilde reklam izlemeyi sürdürecek gibi görünüyor. 

Reklam engelleyiciler işe yarıyor mu?

YouTube, reklam engelleme araçlarının sürekli bir şekilde kullanıldığını tespit eden bazı kullanıcıları için video oynatımını kesme olasılığına dair yeni bir uyarı sistemini fark etmeye başladı. Bu açıklama, YouTube'un reklam engelleme konusundaki politikasını güçlendirme çabalarıyla ilgili olarak yapıldı. 

Google sözcüsü Oluwa Falodun The Verge'e açıklamasını e-posta aracılığıyla yaptı. Bu açıklamada "Reklam engelleyici tespiti konusunda yeni bir durum söz konusu değil ve diğer yayıncılar da düzenli olarak izleyicilerden reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmalarını talep ediyor" ifadesi yer aldı. YouTube, kullanıcıların video izleme deneyimlerinin kesintiye uğramadan devam etmesi için reklam engelleme araçlarını kullanmayı bırakmaları konusunda oldukça ısrarlı bir şekilde çok sayıda bildirim gönderecek.


Geri Dön