28 / 04 / 2024

Yozgat Kadışehri'ne kültür merkezi geliyor!

Yozgat Kadışehri'ne kültür merkezi geliyor!

YOZGAT'ın Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık ve belediyenin birlikte hazırlattığı ‘Davut Hoca Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na mali destek için sunuldu



YOZGAT'ın Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık ve belediyenin birlikte hazırlattığı ‘Davut Hoca Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na mali destek için sunuldu. Projenin onaylanması halinde 953 bin 904 liralık harcamayla hayata geçirileceği belirtildi.


Hazırlanan projenin maliyetinin yüzde 48’lik kısmını kaymakamlık karşılarken, arsası Belediye tarafından tahsis edilecek. Projenin onaylanması durumunda maliyetin yüzde 52’lik kısmı Oran Kalkınma Ajansı tarafından mali destek programı kapsamında ödenecek. Davut Hoca Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’nin Yozgat il sınırları içerisinde göçün azaltılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefi doğrultusunda dezavantajlı grupları ve fırsat eşitliğini dikkate alarak hazırlandığı belirtildi.


Kadışehri İlçesinde yaşayan halkın ortak kullanımına yönelik bir adet eğitim ve kültür merkezi oluşturularak, bölgede yaşayan insanların sosyal ve kültürel ortamlara ulaşabilme açısından fırsat eşitliğinin sağlanacağı kaydedildi.


Hürriyet 


Geri Dön