07 / 05 / 2024

Yozgat'ta bir vatandaş evinin elektriğini kendi üretiyor!

Yozgat'ta bir vatandaş evinin elektriğini kendi üretiyor!

Yozgat'ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin, elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. İki yıldır elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor.



Yozgat'ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin, elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. İki yıldır elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor. Televizyonu, buzdolabı, bilgisayarı normal günlerde olduğu gibi elektrik kesintisinin yaşandığı günlerde de çalışan Veysel Narin, "Herkes benim gibi kendi elektriğini üretmiş olsa Türkiye böyle bir sıkınüya düşmez, hiç kimse kimseye muhtaç olmaz" dedi. 


Mutafoğlu Mahallesi'nde bulunan müstakil evinin çatısına 5 metrekarelik güneş paneli ve bahçesine de kendi imkanlanyla kurduğu rüzgar gülü yardımıyla evinin bütün enerji ihtiyacım karşüadığını anlatan Veysel Narin, "Sistemi 7 bin liraya mal ettim. Rüzgar gülünden ve güneş panellerinden gelen enerjiyi 15 ayrı kuru aküde depoluyorum. Rüzgar kesildiğinde ve güneş olmadığında akülerdeki enerjiyi kullanıyorum. Evin tabanına döşediğimiz karbon ısıtıcıları da çalıştırarak evin ısınmasını sağlıyorum. 

Herkese tavsiye ederim" dedi. 


Türkiye


Geri Dön